FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varaždinska županija bez novih slučajeva zaraze

VARAŽDIN, 24. ožujka 2020. (Hina) - U Varaždinskoj županiji u utorak nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, a potvrđena je i prva izliječena osoba, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

 Dosad je na području županije bilo 14 potvrđenih zaraženih osoba, od kojih je 13 još uvijek na liječenju u Općoj bolnici Varaždin, dok je izliječena osoba puštena kući.

 Načelnik Stožera Robert Vugrin istaknuo je kako je pod mjerom samoizolacije i dalje preko 900 osoba, od kojih su 82 bile u kontaktu sa zaraženima, dok se kod ostalih radi o preventivno izdanim rješenjima jer su se vratili iz zemalja koje imaju status opasnog područja.

 Iz PU Varaždinske kažu kako su u protekla 24 sata za 353 osobe provjerili drže li se mjera samoizolacije, a kršenje mjera potvrđeno je za njih osam, čime je ukupan broj kršenja porastao na 32.

 Vezano za izdavanje propusnica za kretanje izvan mjesta prebivališta iz Stožera ističu kako se time policiji pojednostavljuje mogućnost provjere opravdanog napuštanja mjesta prebivališta.

 Vugrin je naglasio kako sve odluke koje donosi Nacionalni stožer, a dužni su ih provoditi županijski i lokalni stožeri, imaju jedan osnovni cilj - zaustaviti širenje epidemije i time izbjeći scenarije kakvi se nažalost događaju u zemljama u neposrednom okruženju.

 Stoga je ponovno apelirao na građane da se pridržavaju svih donesenih mjera i preporuka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙