FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tri nova slučaja zaraze u Varaždinskoj županiji

VARAŽDIN, 23. ožujka 2020. (Hina) - Tri nova slučaja zaraze koronavirusom potvrđena su u ponedjeljak u Varaždinskoj županiji, gdje je ukupan broj zaraženih narastao na 14, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

 Načelnik stožera Robert Vugrin izvijestio je kako se radi o jednoj starijoj osobi, jednoj srednjih godina te jednoj maloljetnoj osobi. Sve imaju vrlo blagu kliničku sliku, a riječ je o kontaktima prethodno zaraženih osoba.

 Vugrin je građane pozvao građane sa simptomima nalik prehladi ili gripi s povišenom temperaturom da nikako i ni u koju svrhu ne napuštaju svoj dom, nego telefonski kontaktiraju svoga liječnika.

 Upozorio je, naime, da je zbog nepridržavanja tih mjera iz predostrožnosti zatvorena jedna ambulanta i maknut cijeli tim liječnika obiteljske medicine, a pacijenti su raspodijeljeni drugim liječnicima. 

 Dodao je kako policija provjerava poštivanje izrečenih mjera samoizolacije na kućnim adresama, u posljednja 24 sata provjereno je 110 osoba, a potvrđena su tri kršenja tih mjera.

 Vugrin je upozorio kako neki građani te mjere shvaćaju olako. "Simptomi se neće pojavljivati samo kod osoba kojima su izrečene mjere samoizolacije i toga moramo biti svjesni”, poručio je.

 Pozvao je osobe s bilo kakvim respiratornim problemima i povišenom temperaturom da, bez da čekaju moguću potvrdu zaraze, svoje ponašanje prilagode na način da ne ugroze svoje ukućane, a osobe koje žive s njima trebaju poštovati iste mjere koje nalaže samoizolacija.

 Od građana traži i da na minimum ograniče svoje kontakte, a potom obraćaju pozornost na bliske kontakte koje ostvaruju tijekom posljednjih dana, s ciljem lakšeg mapiranja i praćenja razvoja širenja epidemije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙