FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Vukovarsko-srijemskoj županiji nema zaraženih koronavirusom, testirana 31 osoba

VINKOVCI, 20. ožujka 2020. (Hina) - Epidemiološka situacija u Vukovarsko-srijemskoj županiji je stabilna i nema osoba zaraženih koronavirusom na koji je do sada u toj županiji testirana 31 osoba, jedan nalaz se čeka, a 691 osoba je pod mjerama samoizolacije, rečeno je na sjednici županijskog Stožera civilne zaštite u petak u Vinkovcima.

U karanteni su tri osobe, a u karanteni za vozače kamiona dosad su bile dvije osobe. Za sve u karanteni osigurana je hrana i voda, a ukoliko dođe do promjena u njihovom zdravstvenom stanju - i zdravstvena skrb, istaknuto je.

Ravnatelj Doma zdravlja preventivno pod mjerama samoizolacije

Također je rečeno da je stigao nalaz ravnatelja Doma zdravlja Vinkovci Petra Kulića i negativan je. Radi prevencije, ravnatelj Kulić, koji se prošloga tjedna vratio sa skijanja u Austriji, a da nije otišao u samoizolaciju, ostaje pod mjerama samoizolacije tjedan dana.

Iz Stožera su posebno apelirali na stanovnike Vukovarsko-srijemske županije da se pridržavaju svih mjera zaštite od pojave i širenja koronavirusa, da se ne zadržavaju u skupinama i da se poštuju mjere samoizolacije i mjere koje se odnose na ograničavanje ili zabranu obavljanja djelatnosti.

Upućen je  i apel starijim osobama i kroničnim bolesnicima da maksimalno ograniče bliske socijalne kontakte, posebice da ne pristupaju mjestima gdje je povećana fluktuacija ljudi, poput trgovačkih centara.

Mole se i roditelji da djeci ograniče pristup dječjim igralištima i zadržavanje u većim skupinama, sukladno odluci Nacionalnog Stožera civilne zaštite.

Od danas je s radom počela i izdvojena ordinacija Doma zdravlja Vinkovci, koja će davati informacije i pregledati pacijente sa sumnjom na koronavirus.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙