FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prevoditelji hrvatskoga znakovnog jezika utemeljili stručni stožer

ZAGREB, 20. ožujka 2020. (Hina) - Hrvatsko društvo prevoditelja znakovnog jezika za gluhe oformilo je stručni stožer dugogodišnjih i visokokvalificiranih prevoditelja znakovnog jezika kako bi gluhe i nagluhe osobe mogle kontaktirati liječničke službe u slučaju sumnje na koronavirus, priopćilo je to društvo.

Prevođenje se provodi online, video pozivima gluhih i nagluhih osoba koordinatorima po regijama čime je, navodi se, pokriven teritorij cijele Hrvatske.

Ovo je i dodatna mjera opreza kako se i sami prevoditelji ne bi izložili nepotrebnom riziku od obolijevanja, napominje društvo.

Ističe kako je link na uputu kako se obratiti koordinatorima: https://www.youtube.com/watch?v=ZoDy8byv43s.

Dodaje kako je na isti način moguće kontaktirati i prevoditelje ukoliko gluha ili nagluha osoba želi nazvati psihološku pomoć. 

Link na uputu kako se obratiti koordinatorima je: https://www.youtube.com/watch?v=4NXnbGxmlnU&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1q019YbRg9C1jaTYADFqvyyx4hNT90R5e6vCj8hRIFq26ZI_MNfqwauck

Napominje kaku su dugogodišnji suradnici i Hrvatske radiotelevizije pa se informativne emisije prevode na HZJ i titluju: 9.00 - Stožer za borbu protiv koronavirusa - HZJ - HRT 4,  12.00 - Dnevnik - titl - HRT 1 , 16.00 - Stožer za borbu protiv koronavirusa - HZJ - HRT 4, 18.00 - Vijesti - HZJ - HRT 4, 19.00 - Dnevnik - HZJ - HRT 4 i titl HRT 1, 22.00 - Dnevnik - titl - HRT 1.

Društvo zahvaljuje Kriznom stožeru na organiziranju prevođenja direktno s konferencija za novinare i poziva na suradnju sve medije koji žele pružiti informacije na hrvatskom znakovnom jeziku da im se obrate kako bi organizirali prevođenja i na lokalnim televzijama.

Podsjeća kako njihovi prevoditelji sudjeluju i na portalu Znakovito - www.znakovito.org - gdje prevode i titluju sadržaj informativnih emisija namjenjen Gluhim i nagluhim osobama. 

U suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Hrvatskom radiotelevizijom dogovaramo prevođenje Škole na Trećem koje će krenuti sljedećeg tjedna na YouTube kanalu HRT, napominje društvo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙