FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MUO odgađa događaje i otvorenja, no otvoren za javnost

ZAGREB, 12. ožujka 2020. (Hina) - Muzej za umjetnost i obrt (MUO) izvijestio je u četvrtak da će ostati otvoren za javnost, ali odgađa sve najavljene programe javnog okupljanja, uključivši i premijerno predstavljanje projekta "Nematerijalni dodir materijalne odsutnosti" koje se trebalo održati u petak.

Odluku o odgađanju programa Muzej je donio u četvrtak, u skladu s preporukom Nacionalnog stožera civilne zaštite te mjerama predostrožnosti u vezi postupanja tijekom epidemije koronavirusa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Iako se predstavljanje interaktivnoga hologramskog projekta  "Nematerijalni dodir materijalne odsutnosti", najavljen za petak, 13. ožujka, odgađa, bit će postavljen i moći će se razgledati od 14.  do 22. ožujka u redovno radno vrijeme Muzeja.

Tema izložbe, čipka kao hrvatska kulturna baština kontekstualizirana u suvremenoj tehnološkoj interpretaciji, koncipirana je kao lebdeća čipkasta struktura generirana hologramskom projekcijom i senzibilizirana na pokrete promatrača na koje reagira mijenjajući se, rastvarajući se i ponovo oblikujući.

Projekt potpisuju Nataša Mihaljčišin i Martina Vrdoljak Ranilović, dvojac je u modi godinama djelovao pod nazivom I-GLE, dizajner Mirko Miličić i informatička tvrtka Uprise.

MUO je izvijestio da i dalje ostaje otvoren za posjetitelje prema redovnom radnom vremenu sve do drugačije odluke nadležnih tijela, pri čemu poduzima preporučene preventivne mjere u cilju zaštite posjetitelja i zaposlenika.

Na ulazu u Muzej postavljena su dezinfekcijska sredstva, a na više mjesta i upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo vezanim uz preventivnu zaštitu od koronavirusa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙