FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izvještajni sabor HDS-a: Vrijeme je za okupljanje, a ne za podjele

ZAGREB, 26. listopada 2019. (Hina) - S Izvještajnog sabora Hrvatske demokršćanske stranke (HDS) u subotu u Zagrebu, poručeno je da je vrijeme za okupljanje, a ne za podjele, a vodstvo HDS-a prevođeno predsjednikom Goranom Dodigom podsjetilo je na 30 godina demokršćanstva u Hrvatskoj i 10 godina od ujedinjenja demokršćanskih stranaka.

 Na skupu u Kongresnom centru Forum, sudjelovali su i počasni predsjednik HDS-a Ante Ledić,  glavni tajnik Petar Kaćunko, a izvješće je izaslanicima prezentirao zamjenik predsjednika stranke, Branko Hrg.

 U izvješću se podsjeća da HDS ima dva saborska zastupnika, Gorana Dodiga i Branka Hrga, koji se kao dio saborske većine kontinuirano zalažu za "povećanje  plaća, što se i događa", te "potiču na donošenje zakona o zabrani rada nedjeljom, odnosno plaćanja rada nedjeljom za one koji rade".

 "HDS je zastupljenost u Hrvatskom saboru osigurao nastupom na koalicijskim listama s HDZ-om i zbog toga smo lojalan partner, iako neke zakone (Istanbulska konvencija) nismo podržali i ne slažemo se sa svim prijedlozima", istaknuo je u izvješću Dodig.

 Naglasio je da je rad Vlade rezultirao pozitivnim ekonomskim pokazateljima - rastom plaća, poreznim rasterećenjima, gospodarskim rastom, velikim investicijama sredstvima EU fondova, rastom broja zaposlenih, smanjenju javnog duga, spašavanjem gospodarskih subjekata.

 "No, unatoč svemu, klima u društvu nije dobra", ocijenio je u izvješću Dodig.

 Smatra da se mnogo toga u Hrvatskoj mora popravljati, povećati standard i socijalna sigurnost, no, ističe se u izvješću, 'ne možemo smetnuti s uma da je Hrvatska mlada država i da nije imuna na bolesti koje prate odrastanje'.

 HDS se zalažu za pomoć lokalnim samoupravama, posebno u razvoju komunalne i cestovne infrastrukture (aglomeracije Bjelovar, Koprivnica, Zagreb istok, Križevci, Murter, itd).

 Također zagovara politiku tolerancije i međusobnog uvažavanja, čega, na žalost, u današnjem hrvatskom društvu ima sve manje, istaknuo je Dodig u izvješću.

 Podsjetio je da su u proteklom razdoblju osnovane podružnice u Zagrebu, Splitsko-dalmatinskoj, Koprivničko-križevačkoj, Međimurskoj, Bjelovarsko-bilogorskoj, Zagrebačkoj i Brodsko-posavskoj županiji, dok su u Šibensko-kninskoj, Sisačko-moslavačkoj, Vukovarsko-srijemskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji osnovani mnogi ogranci.

 "HDS je nastupio na izborima za EU parlament sa samostalnom listom što nije rezultiralo posebnim rezultatom, ali nam je ukazalo na potrebe koaliranja, povezivanja i suradnje u budućnosti. Stranka  je radila u skladu sa zakonima što je ocijenila i Državna revizija ocjenivši poslovanje HDS-a u zadnje tri godine bezuvjetnim mišljenjima", ističe se u izvješću.

 Izaslanike Izvještajnog sabora HDS-a pozdravili su u ime predsjednika Vlade i HDZ-a Andreja Plenkovića potpredsjednik Vlade ministar Davor Božinović, Ivan Musa, predsjednik HKDU-a BiH u ime Dragana Čovića i HNS-a BiH, predsjednik HSLS-a saborski zastupnik Darinko Kosor,  Darko Koren, predsjednik Mreže nezavisnih lista i župan Koprivničko-križevački, Nenad Matić, predsjednik Zelene liste, Nenad Predovan, politički tajnik stranke Bandić Milan 365 - Stranke rada i solidarnosti te Ivan Remenar, zamjenik predsjednika Nezavisne liste Stjepan Kožić.

 Svi oni naglasili su potrebu razvoja demokršćanskih načela u politici i potrebu suradnje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙