FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: Pametno i Unija Kvarnera zajednički na izbore za Europski parlament

RIJEKA, 6. travnja 2019. (Hina) - Stranke Pametno i Unija Kvarnera potpisale su u subotu sporazum o zajedničkom izlasku na predstojeće izbore za Europski parlament, a listu kandidata predstavit će u nedjelju u Europskom domu u Zagrebu. 

U ime stranke Pametno sporazum je potpisala predsjednica Marijana Puljak, dok je za Uniju Kvarner svoj potpis stavio predsjednik  Davor Willheim.

Puljak je tom prigodom podsjetila na temeljne vrijednosti koje će nastaviti promovirati. „Stranka Pametno se zalaže za slobodnu, naprednu, demokratsku, poduzetnu, inovativnu, održivu i ujedinjenu Europu, otvorenu svijetu, koja nastavlja biti pozitivan ideal i primjer koji treba slijediti. Naši preci, a i naša generacija, izgradila je društva slobode, mira i napretka. Mi građani Hrvatske pripadamo toj i takvoj Europi i želimo ravnopravno sudjelovati u izgradnji njene budućnosti. U tom smislu nam je drago da smo u Uniji Kvarnera našli partnere koji prepoznaju te vrijednosti, a i sami se zalažu za održivu Europu jakih regija, decentraliziranu Europu efikasne, a ne birokratizirane administracije“, poručila je.

Predsjednik Unije Kvarnera Wilhelm naglasio je glavne točke suradnje. „Prioritet našeg zajedničkog političkog djelovanja i programskog fokusa podizanje je kvalitete i standarda života građana naših regija. Dijelimo zajednički pogled na viziju i budući razvoj Hrvatske kroz programske prioritete koji se u mnogočemu preklapaju. Budući razvoj Hrvatske temelji se na intenzivnom ulaganju u ljude i u decentralizaciji. Snažne autonomne regije i pametni gradovi ključni su za razvoj moderne ekonomije“, poručio je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙