FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skupštinari Europske paraodbojkaške federacije podržali pokretanje klupskih natjecanja i niz reformi

Autor: Gordan Gabrovec

SVETI MARTIN, 21. listopada 2018. (Hina) - Pokretanje klupskih natjecanja u sjedećoj odbojci na europskoj razini, daljnji razvoj sporta u ženskoj konkurenciji te uključivanje što većeg broja mladih u ovaj sport, najvažniji su zaključci sa sjednice Skupštine Europske paraodbojkaške federacije i PVE Strategy Dialogue Weekenda, koji su održani u Svetom Martinu na Muri, a nazočili su im predstavnici iz 15 zemalja. 

Od tema koje su razmatrane valja istaknuti uključivanje mladih, uključivanje novih članica u Europsku paraodbojkašku federaciju, razvoj sustava natjecanja, pravila i propozicija natjecanja te poboljšanje komunikacija i financijske strukture. 

"Ovo je prvi put da smo organizirali ovakav strateški skup koji je donio preko stotinjak smjernica kako dalje razvijati Europsku paraodbojkašku federaciju (PVE)", naglasio je predsjednik PVE-a Branko Mihorko te dodao:

"Istaknuli smo potrebu razvoja klupskih natjecanja, tako da ćemo organizirati europsko klupsko prvenstvo i super ligu. Što se tiče europskih prvenstava, ona će uskoro biti organizirana u tri divizije, tako da će u A diviziji biti najkvalitetnije nacije, a u B i C diviziji ostale članice koje trebaju podizati kvalitetu sjedeće odbojke. Želimo također dalje razvijati žensku sjedeću odbojku te uključiti što više mladih u naš sport."

Pri razvoju sjedeće odbojke, u PVE-u računaju i na financijsku pomoć iz Europske unije.

"Vjerujemo da ćemo uspjeti povući dovoljno sredstava iz europskih fondova.  Želimo što bolje pozicionirati našu federaciju na svjetskom nivou. Želim da našu organizaciju povećamo za još novih pet članica koje bi trebale donijeti novu kvalitetu u našem radu. Skupština je jednoglasno prihvatila sve naše smjernice”, istaknuo je Mihorko. 

Sljedećeg ljeta je Europsko paraodbojkaško prvenstvo u Budimpešti na kojemu će nastupiti 12 zemalja, a Hrvatska se već odličnim četvrtim mjestom prošle godine u Poreču direktno kvalificirala.

Na svjetskoj razini sjedeća odbojka igra se u više od 60 država, a u Hrvatskoj od 1969. godine. Hrvatski savez sjedeće odbojke u svom članstvu ima 12 klubova te žensku i mušku reprezentaciju. Od 1980. godine sjedeća odbojka je na rasporedu svih ljetnih paraolimpijskih igara.

(Hina) xdmat yggab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙