FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Croatia Island Trophy" prilog rastu popularnosti Hrvatske u Francuskoj

Autor: Tatjana Miščančuk

ZAGREB, 23. kolovoza 2018. (Hina) - Tijekom listopada na Braču, Hvaru i Visu će se održati humanitarno-sportska manifestacija "Croatia Island Trophy" s oko 150 osoba iz francuskog javnog života, većinom žena, što će pridonijeti popularnosti turističke Hrvatske u Francuskoj, priopćeno je u četvrtak iz Glavnog ureda HTZ-a.

Manifestacija će se održati od 14. do 17. listopada, a njezina ambasadorica je bivša prva francuska dama Valerie Trierweiler (u doba predsjednika Françoisa Hollandea), aktivna članica organizacije "Raid Adventure" koja sufinancira međunarodnu udrugu "Keep a breast" koja se bavi prevencijom raka dojke.

Sudionice će se natjecati u raznim sportskim aktivnostima, a iz Glavnog ureda HTZ-a kažu i kako postoji želja da se takvo okupljanje u Hrvatskoj održava i idućih godina.

Ocjenjujući kako je manifestacija prilog rastućoj popularnosti turističke Hrvatske u Francuskoj, direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić ističe da to tržište ima velik potencijal.

"Hrvatski turizam na francuskom tržištu ostvaruje odlične rezultate, pa je u dosadašnjem tijeku godine ostvaren rast dolazaka i noćenja od šest posto u odnosu na prošlu godinu. Promotivne aktivnosti osigurale su Hrvatskoj u Francuskoj odličnu poziciju te ju se sve više prepoznaje kao zemlju izuzetno bogate kulturno-povijesne baštine i kvalitetne eno-gastronomije, što su traženi turistički proizvodi u Francuskoj", rekao je Staničić.

Po njegovoj ocjeni, porasti u dosadašnjem dijelu godine rezultat su dolazaka oko 450 tisuća francuskih turista u Hrvatsku i njihovih 1,7 milijuna noćenja.

Direktorica HTZ-ovog predstavništva u Parizu Danijela Mihalić Đurica iznosi pak da su zadnjih tjedana u raznim francuskim medijima osvanuli brojni zanimljivi i atraktivni članci o gotovo svim hrvatskim regijama, pa i onima koje dosada nisu bile u fokusu, poput Istre.

Tako je nedavno je u središnjem informativnom dnevniku Rovinj preporučen kao idealna odmorišna destinacija, a i prestižni časopis specijaliziran za putovanja Geo u broju za kolovoz objavio je veliku reportažu na 48 stranica o Visu, Hvaru, Cresu, Braču, Korčuli, Mljetu, Zlarinu i Dugom otoku, opisujući ih kao autentična mjesta očuvane prirode.

(Hina) xtam yduk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙