Uz Armanovu mladu malvaziju proglašena su i ostala najbolja vina autohtonih istarskih sorti. Đulio Ferenac ima najbolju zrelu malvaziju berbe 2016., Fakinov Il Primo najbolji je mladi teran, Fuga berbe 2015. obitelji Dobravac najbolji je zreli teran, slovenska Kmetja Jorgan ima najbolji mladi refošk, a najbolji zreli, berbe 2011., također dolazi iz Slovenije i to iz vinarije MonteMoro.
Oznaku IQ - istarska kvaliteta, dobile su 24 malvazije iz 2017. i devet terana iz 2015. godine a veliko zlato osvojila je Malvasija dubrovačka Karaman 2016. i portugalski Colombo Madeira Malvasia 10 years old, 2008. godine. Osim dva velika zlata i 79 zlatnih medalja u okviru Svijeta malvazija, dodijeljene su 84 zlatne medalje ostalim vinima, deset uljima i pet jakim alkoholnim pićima.
"Raduje me što smo osvojili ovo vrijedno priznanje na najvažnijoj manifestaciji za nas istarske vinare, u čijem središtu je malvazija, sorta koja je duboko ukorijenjena u našu tradiciju. Šampionske nagrade koje je naša obitelj osvajala dokaz su da smo na dobrom putu i putokaz da nastavimo u istom smjeru, prenoseći znanje i iskustvo na nove generacije", kazao je Marijan Arman na svečanoj dodjeli nagrada u Poreču.
Predsjednik Vinistre Nikola Benvenuti istaknuo je kako je Istra prepoznatljiva vinska regija, a vino jedan od najjačih istarskih brendova. Najavio je skoro predstavljanje strategije razvoja istarskoga vinarstva do 2030. godine.
Pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Istarske županije Ezio Pinzan ustvrdio je kako, nakon što je Vinistra kao udruga vinogradara i vinara napravila velik iskorak u svim segmentima proizvodnje i poboljšala kvalitetu svih sorti, osobito malvazije, preostaje nastavak borbe oko istarskog terana kako bi, kako je rekao "svi proizvođači mogli zadržati etiketu, brend i ime koje nam u Istri oduvijek pripada."
Vinistra - izložba vina i vinarske opreme regionalna je i međunarodna izložba vina i opreme za vinogradarstvo i vinarstvo. Ove godine održava se od 11. do 13. svibnja u Poreču. Osim vina, na Vinistri se ocjenjuju maslinova ulja i rakije. Tijekom tri dana trajanja izložbe desetak tisuća ljubitelja vina kuša i istražuje vinski svijet Istre.