Kako je u ime izdavača kuharice objasnio rukovoditelj Centra za certificiranje halal kvalitete Aldin Dugonjić, svih osamdesetak objavljenih recepata, koje je prikupilo ili osmislilo dvadesaetak članica Vijeća žena, temelji se na sirovinama s oznakom halal kvalitete, što jamči da su zdrave, dozvoljene i raznovrsne. Riječ je o tradicionalnoj, ali istovremeno i o suvremenoj kuhinji i prehrani. Dugonjić je najavio kako će se kuharica iz Siska promovirati ne samo u Hrvatskoj, već i inozemstvu, a napomenuo je kako su prvim primjercima knjige bili oduševljeni i Kuvajčani, koji su je već iskušali.
Glavni imam Medžlisa u Sisku Alem ef. Crnkić, Islamski kulturni centar u izgradnji, koji će imati i restoran, tako već ima svoju kuharicu. Kuharica je ujedno i prvo pisano izdanje u pola stoljeća djelovanja bošnjačke zajednice u Sisku.
O pionirskom pothvatu, od ideje do realizacije, na predstavljanju knjige u četvrtak, govorila je članica "Nahle" Zrinka Hafizović, a o vrijednosti izdanja chefovi i stručni recezenti iz susjedne BiH, Goran Raguž i Nihad Mameledžija.
"Rijetko kad sam pred sobom imao knjigu ove vrste koja me oduševila kako svojim izgledom tako i pristupom hrani i mojoj profesiji. Rijetko kad su i izbori recepata i njihova imena bili ovako pametno osmišljeni. Kuharicu treba već u idućim izdanjima nadopunjavati", rekao je Raguž.
"Kuharica će se spominjati na mnogim svjetskim halal kongresima, a njena dvojezičnost omogućit će svladavanje jezičnih barijera prilikom promocije i upotrebe. U njoj možete naći širok izbor: od predjela do glavnih jela, od juha i tjestenina do ukusnih slastica, od okusa Orijenta do okusa Mediterana", dodao je Mameledžija.
Autorima knjige čestitala je i sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.
Za vrhunski dizajn, i prijelom, te fotografije zaslužan je fotograf Midhat Mulabdić. Knjiga "Iz Nahline halal kuharice" tiskana je u nakladi od tisuću primjeraka i već je najavljeno drugo izdanje. Osim na hrvatskom, tiskana je i na engleskom jeziku.
Nakon predstavljanja kuharice, posjetitelji promocije mogli su kušati gotovo sva jela čiji su recepti objavljeni.