FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Za Europski kviz o novcu 287 prijava iz 146 hrvatskih škola

Autor: Slavica Cvitanić

ZAGREB, 8. ožujka 2018. (Hina) -  Na Europski kviz o novcu, kojeg Hrvatska udruga banaka (HUB) u suradnji sa Štedopisom, Institutom za financijsko obrazovanje te uz pozitivnu ocjenu Agencije za odgoj i obrazovanje organizira uoči Europskog tjedna novca, pristiglo je 287 prijava iz 146 osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj.

Kako je priopćeno u četvrtak iz HUB-a, kviz je namijenjen djeci od 13 do 15 godina, a natjecanje će se održati putem internetske veze i Youtube kanala na poznatoj Kahoot! platformi.

Cilj je podizanje financijske pismenosti djece i mladih diljem Europe, a koordinira ga Europska bankovna federacija.

U isto vrijeme u natjecanju će sudjelovati i mladi iz Albanije, Austrije, Belgije, Bugarske, Crne Gore, Češke, Estonije, Finske, Francuske, Grčke, Mađarske, Njemačke, Islanda, Irske, Italije, Latvije, Litve, Liechtensteina, Luksemburga, Nizozemske, Norveške, Poljske, Portugala, Srbije, Slovačke, Slovenije, Španjolske, Švedske te Ujedinjenog Kraljevstva, kaže se u priopćenju.

Natjecanje Europski kviz o novcu po prvi put održava se diljem Europe, pa tako i u Hrvatskoj. Zakazano je za 16. ožujka, a svi prijavljeni razredi ili timovi istovremeno će se natjecati.

Pobjednici nacionalnog natjecanja – dvoje mladih iz pobjedničkog tima u pratnji nastavnika - otputovat će u Bruxelles na europsko završno natjecanje 8. svibnja 2018., gdje će predstavljati svoju zemlju i natjecati se za vrijednu novčanu nagradu.

Prijave za taj kviz pristigle su iz svih dijelova Hrvatske. Osim 45 prijava iz Zagreba, prijavljeni su i timovi iz Bjelovara, Čakovca, Đakova, Daruvara, Hvara, Knina, Koprivnice, Ludbrega, Našica i dr.

"Financijsko obrazovanje mladih izuzetno je bitno za budućnost Europe pa stoga možemo izraziti zadovoljstvo što su škole, ravnatelji, razrednici i nastavnici prepoznali ovaj projekt koji uz zabavu nudi obrazovanje premalo zastupljeno u našim školama. Cilj je potaknuti mlade da istražuju i uče i van okvira nastavnih programa", rekao je direktor Hrvatske udruge banaka Zdenko Adrović.

(Hina) xsbo yduk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙