FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Malim sijelom u Županji počelo 51. šokačko sijelo

Autor: Željko Draženović

ŽUPANJA, 3. veljače 2018. (Hina) - Malim šokačkim sijelom na kojem se u županjskoj dvorani "Mladost" pjesmom, kolima i narodnim običajima predstavilo nekoliko stotina najmlađih članova čuvara tradicijske baštine županjske Posavine ali i drugih hrvatskih krajeva, u subotu je počelo 51. šokačko sijelo, najznačajnija manifestacija tradicijske kulture u županjskoj Posavini. 

U sklopu te manifestacije, koja se održava do 13. veljače pod geslom "Lipo ti se Šokica opravlja", održat će se dvadesetak folklornih, kulturnih i zabavnih priredbi.

Uoči početka Maloga šokačkog sijela, u predvorju dvorane "Mladost" otvorena je etnografska izložba “Vezena ponjava - Moja mama ćilim tka…”, Muzeja brodskog Posavlja iz Slavonskoga Broda i Zavičajnog muzeja “Stjepan Gruber” iz Županje

Tijekom trajanja manifestacije, koja tradicionalno završava na pokladni utorak, uoči blagdana Peplenice ili Čiste srijede, održat će se Večeri folklora, Sijelo pučkih pisaca, Sajam Zlatne niti, Pokladna povorka te Pokladno jahanje.

Središnja svečanost 51. šokačkog sijela održat će se 9. veljače, kad će biti izabrana i najljepša djevojka odjevena u tradicijsko narodno ruho "Šokački cvit 2018.".

 

(Hina) xzdra ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙