FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljeno jubilarno 30. izdanje časopisa “Welcome to Dubrovnik”

Autor: Baldo Marunčić

DUBROVNIK, 1. veljače 2018. (Hina) - Jubilarno 30. izdanje besplatnog dvojezičnog časopisa dubrovačke Turističke zajednice 'Welcome to Dubrovnik' predstavljeno je u četvrtak u Dubrovniku, a na osamdeset bogato ilustriranih stranica donosi aktualne teme iz dubrovačke sadašnjosti i prošlosti, kulture, gastronomije i sporta.

Direktorica Turističke zajednice Grada Dubrovnik Romana Vlašić podsjetila je tom prilikom kako časopis izlazi već 17. godinu zaredom.
“Prvo, ljetno izdanje svjetlo dana vidjelo je 2001. godine, kad su pokretači bili tadašnja direktorica TZ-a Nives Miloš, kojoj se ovim putem zahvaljujem, a glavni urednik Nikša Bender. Oni su pokrenuli ovo vrijedno izdanje koje mi danas na lijep način čuvamo te činimo boljim i boljim iz godine u godinu”, izjavila je Vlašić, koja je dodala kako uredničko vijeće časopisa čine 'ljudi koji istinski vole svoj grad i promišljaju teme i sadržaje koje časopis donosi na najbolji mogući način'.

 Zamjenica gradonačelnika Dubrovnika Jelka Tepšić, koja je jedno vrijeme bila glavna urednica, a danas je članica uredničkog vijeća časopisa, istaknula je kako joj je raditi časopis uvijek bila velika čast.
“To je velik izazov, ali je s iste strane vrlo jednostavno jer živimo u gradu koji nam pruža neobično velike mogućnosti i neiscrpne teme”, rekla je Tepšić.

 Časopis je rezultat velike ljubavi prema Dubrovniku svih onih koji daju svoj doprinos u njegovom stvaranju, rekla je glavna urednica časopisa 'Welcome to Dubrovnik' Lidija Crnčević.

 “Mislim da smo uspjeli tu našu energiju preliti u časopisu te da se to vidi u svakom broju”, dodala je.

 Besplatni časopis 'Welcome to Dubrovnik', na hrvatskom i engleskom jeziku, u svom 30. izdanju objavljen je u nakladi od 7500 primjeraka, a između ostalog donosi razgovore s akademikom Lukom Paljetkom i američkim novinarom Davidom Farleyem te tekstove o 80 godina turističkih vodiča, 70. obljetnici Umjetničke galerije Dubrovnik i fotoamaterizma u Dubrovniku, 60. godišnjici londonske premijere 'Dunda Maroja' Marina Držića te nizu zanimljivosti iz dubrovačke prošlosti.

(Hina) xmarb ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙