FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kviz "Koliko poznaješ Hrvatski sabor?" ove godine po peti put

Autor: Marija Udiljak

ZAGREB, 15. siječnja 2018. (Hina) - Peto po redu kviz natjecanje učenika osnovnih škola "Koliko poznaješ Hrvatski sabor?" održat će se 2. ožujka, pa njegov organizator, saborska Služba za građane poziva zainteresirane da se prijave za sudjelovanje.

 Na online kvizu sudjeluje tim od tri učenika, po jedan iz 6., 7.  i 8. razreda, a svaki član tima ima zamjenika koji ga mijenja u slučaju spriječenosti. Škola može prijaviti samo jedan tim, podsjeća Služba za građane. 

 Kviz se sastoji od 30 pitanja - 10 je o djelovanju Hrvatskoga sabora do 20. i u 20. stoljeću, 20 o djelovanju Sabora u 21. stoljeću.

 Kviz-pitanjima provjerit će se koliko osnovnoškolci poznaju Hrvatski sabor i njegovu ulogu u hrvatskoj povijesti, te što znaju o tome kako Sabor danas utječe na živote hrvatskih građana. Pokazat će i što znaju o ustroju Sabora i načinu njegova rada, o odgovornostima saborskog zastupnika, o znamenitim pojedincima koji su dali poseban doprinos u radu Sabora.

 Kviz natjecanje održat će se 2. ožujka s početkom u 13 sati. Službene prijave na natjecanje (OBRAZAC PRIJAVE)  primat će se od 9. do 22. veljače 2017. na e-adresu kviz.gradjani@sabor.hr.  Svaki član tima mora posjedovati korisnički AAI@EduHr račun, kojim će se prijaviti u CARNetov sustav za učenje na daljinu Loomen u kojem će se kviz natjecanje održati.

 Tri najbolja tima osvojit će nagrade koje će im uručiti predsjednik Hrvatskoga sabora.

 Svi ostali sudionici kviz natjecanja dobit će od Sabora pohvalnice, odnosno zahvalnice.

(Hina) xum ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙