FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ekipe iz Hrvatske i Pakistana pobjednice debatnog turnira

Autor: Srđan Baković

ZAGREB, 18. prosinca 2017. (Hina) - Ekipe iz Hrvatske i Pakistana pobjednice su međunarodnog debatnog turnira "Winter Holidays Open" koji je prošlog vikenda u Zagrebu okupio 96 ekipa iz 18 država svijeta, priopćeno je u ponedjeljak iz Hrvatskog debatnog društva (HDD).

Nakon 10 debatnih krugova u dvorani Ekonomskog fakulteta proglašene su najbolje ekipe - ekipa Titoš A iz VIII. gimnazije Zagreb u kategoriji debatanata s iskustvom do dvije godine te ekipa iz Pakistana u kategoriji s više od dvije godine iskustva.

"Winter Holidays Open" najveći je međunarodni debatni turnir u Europi koji se već četvrtu godinu održava u Zagrebu, a ove godine sudionici iz 18 država svijeta na engleskom jeziku su debatirali o pravima regija na neovisnost te o utjecaju tehnoloških kompanija na privatne podatke korisnika. Sudionike turnira u nedjelju je posjetila i ministrica znanosti, obrazovanja i sporta Blaženka Divjak, a među pokroviteljima ove manifestacije su hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.  

Predsjednik HDD-a Bojan Marjanović ocijenio je da je posjet ministrice Divjak priznanje radu debatnog društva koje iduće godine organizira i svjetsko prvenstvo u debati. HDD je udruga koja u svojoj koordinaciji ima više od 120 debatnih klubova na području Hrvatske. Cilj udruge je kroz praćenje aktualnih tema i sagledavanje istih s različitih aspekata potaknuti učenike osnovnih i srednjih škola na kritičko razmišljanje, javno nastupanje te aktivno sudjelovanje u zajednici.

(Hina) xpp/sb ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙