FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EOO: U Zagrebu predstavljen novi format atletskih natjecanja na Europskim igrama

Autor: Robertino Šalinović

ZAGREB, 23. studenoga 2017. (Hina) - Dan uoči početka 46. opće skupštine Europskih olimpijskih odbora (EOO) u Zagrebu, u hotelu Westin dogodilo se nekoliko iznimno zanimljivih sastanaka, a započeo je sjednicom Izvršnog odbora EOO-a pod predsjedavanjem čelnika udruge Janeza Kocijančiča.

.Prihvaćeno je financijsko izvješće za godinu na izmaku, kao i projekcija financijskih potreba za iduću godinu, raspravljalo se i o statusu Europskih igara, uz zaključak da su perspektive tog natjecanja iznimno dobre. Tome će svakako pripomoći i novi format atletskog natjecanja. Prezentacija "novog, dinamičnog formata atletike", kako je nazvan, dogodila se tijekom potpisivanja ugovora između predsjednika Europskih olimpijskih odbora Janeza Kocijančiča i Europske atletske udruge Sveina Arne Hansena, čime je otvoren put primjeni spomenute inovacije na Europskim igrama u Minsku 2019. godine.

Inače, prema novom konceptu "kraljice sportova", momčadski ili ekipno natjecali bi se predstavnice i predstavnici 30 država u deset disciplina kroz pet dana, uz dvosatni dnevni program. Atletičarke i atletičari bit će podijeljeni u šest skupina po pet ekipa, a nokaut-sustavom kroz četiri kruga, isfiltrirale bi se one najbolje. Ideja je još u razradi, a generalna proba trebala bi se dogoditi na nekom mlađedobnom atletskom natjecanju u 2018. godini.

"Sve bi trebalo biti puno dinamičnije te atraktivnije i za gledatelje i za sponzore", poruka je predsjednika Europske atletske udruge Sveina Arnea Hansena koji je izrazio želju i za dolaskom na zagrebački atletski miting.

U prijepodnevnim satima održan je sastanak čelnika Europskog fair play pokreta (EFPP), Christiana Hinterbergera i glavnog tajnika Ioannisa Psilopoulusa, s predsjednicom Hrvatskog fair play odbora (HFPO) Danirom Bilić, hrvatskom članicom u IO-u EFPP-a Biserkom Vrbek i ostalim članovima HFPO-a. Predstavljen je spektar aktivnosti našeg fair-play odbora, a na kraju sastanka Danira Bilić je pozvala čelnike EFPP-a na svečano obilježavanje 10. obljetnice naše fair play udruge 15. prosinca u Zagrebu.
U predvečernjim satima u hotel Westin je stigao i predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach, koji će biti jedan od govornika u uvodnom dijelu skupštine EOO-a u petak ujutro. Potom će uslijediti izborni proces EOO-a, u kojem je jedini kandidat za predsjednika aktualni čelnik Kocijančič, a izabrat će se dvojica dopredsjednika i 12 članova u Izvršnom odboru udruge.
Prvi skupštinski dan završit će u svečarskom tonu - dodjelom olimpijskih nagrada i EOO-va trofeja Piotr Nurowski najboljem mladom sportašu Europe na gala večeri u 20 sati.

 

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙