FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uz američki film "Samo za hrabre" kreće akcija za hrvatske vatrogasce

Autor: Anamarija Grbin

ZAGREB, 7. studenoga 2017. (Hina) - Američki film "Samo za hrabre", utemeljen na istinitoj priči o jednom elitnom odjelu američkih vatrogasaca, počinje se prikazivati u hrvatskim kinima od 9. studenoga, a istodobno s premijerom pokreće se humanitarna akcija "Zajedno za vatrogasce" kojom će se skupljati sredstva za vatrogasce Splitsko-dalmatinske županije.

CineStar je za tu dvomjesečnu akciju osmislio poseban Vatrogasni menu, čijom kupnjom će se deset kuna donirati u svrhu nabave vatrogasne zaštite opreme (zaštitne kacige, odijela, rukavica i čizme) te radne opreme (cijevi, mlaznice, sredstva za komunikaciju i veze) za odabrano vatrogasno društvo Splitsko-dalmatinske županije.

 "U ukupno 4 907 požara otvorenog prostora koji su ove godine pogodili Hrvatsku, od kojih je većina opožarila Dalmaciju, izgubljena je ili uništena velika količina vatrogasne opreme, što malim dobrovoljnim vatrogasnim društvima predstavlja golem izdatak", stoji u priopćenju Blitz-CineStara. "Oni spremno odgovaraju na naše pozive, odazovimo se i mi njihovom i svojim doprinosom ovoj akciji iskažimo zahvalnost i potporu", dodaje se.

 Upravo o takvoj požrtvovnosti govori i film "Samo za hrabre", posvećen elitnoj jedinici vatrogasaca iz Prescotta u Arizoni, koja se u lipnju 2013. borila s požarom u Yarnellu, kada je život izgubilo 19 članova posade. To je priča o jedinstvu onih koji, dok svi bježe od opasnosti, trče prema njoj ne bi li spašavali ljudske živote.

 Što sve vatrogasci mogu pokazat će prigodan početak akcije u srijedu, 8. studenoga od 16,30 sati, na IMAX parkiralištu Arena centra u Zagrebu, atraktivnom demonstracijom zagrebačkih vatrogasaca.

 Okupljeni svih uzrasta moći će isprobati vatrogasnu opremu, razgledati vatrogasna vozila, pratiti demonstraciju spašavanja osoba s visine i dubine te se okušati u brzom oblačenju vatrogasnog odijela, fotografirati se s vatrogascima.

(Hina) xagrb ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙