FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varaždin: Na sajmu "Lov, ribolov, priroda, turizam" predstavit će se stotinjak izlagača

Autor: Siniša Kalajdžija

VARAŽDIN, 6. listopada 2017. (Hina) - Ovogodišnji, 22. međunarodni sajam "Lov, ribolov, priroda, turizam" održat će se u Varaždinu od 13. do 15. listopada, a na njemu se očekuje stotinjak izlagača, najavljeno je u petak na konferenciji za novinare.
 

Direktorica sajma Maja Šimenc iz tvrtke Vall 042, organizatora sajma, najavila je stotinjak izlagača, najvećim dijelom iz Hrvatske, ali i iz Slovenije, Mađarske, Češke, Slovačke, Njemačke i Rumunjske.

"Od 2013. bilježimo lagani porast inozemnih izlagača, što potvrđuje da se za sajam sve više čuje izvan granica naše zemlje. Najveći broj izlagača predstavlja opremu, odjeću i obuću za lov, ribolov i boravka u prirodi. Tu su i subjekti iz turizma koji predstavljaju svoju ponudu te jedan dio rezerviran za obiteljska poljoprivredna gospodarstva i proizvođače tradicionalne hrane i pića, od Međimurja do Dalmacije", istaknula je Šimenc. 

Sajam će se održati u sportskoj dvorani na Dravi, a uz gospodarski dio ima i niz popratnih edukativnih sadržaja i izložbi. Tako Lovački muzej Hrvatskog lovačkog saveza ponovo postavlja izložbu divljači hrvatskih krajeva, Zoološki vrt grada Zagreba zmije i gmazove, Gljivarsko društvo Smrčak stotinjak vrsta gljiva, itd. 

Niz sadržaja priprema i Lovački savez Varaždinske županije, iz kojeg će upozoriti i na problem miniranih područja. Imat ćemo izložbu Hrvatskog centra za razminiranje, uz prezentaciju i predavanje o problemu miniranog područja na razini države, a s obzirom i na zagađenost minama na područjima koja posjećuju lovci. Upozorit ćemo na ta područja te na potrebu zaštite, istaknuo je predsjednik županijskog Lovačkog saveza Ivan Kutnjak.

Športsko-ribolovni savez Varaždinske županije priprema okrugli stol o natjecateljskom ribolovu u lovu ribe udicom na plovak, a tijekom sajma bit će održana i prezentacija disc golfa, revija lovačkih pasa, itd.

(Hina) xskal ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙