FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nastavak rekonstrukcije luke u Klenovici

Autor: Helena Šupraha

KLENOVICA, 2. listopada 2017. (Hina) - Sporazum o zajedničkom financiranju druge faze rekonstrukcije luke za javni promet od lokalnog značaja Klenovica potpisan je u ponedjeljak, a njime se osigurava 16 milijuna kuna za izgradnju novog lukobrana i dogradnju operativne obale.

Ugovor su potpisali ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, primorsko-goranski župan Zlatko Komadina i ravnatelj Županijske lučke uprave Novi Vinodolski Velimir Antić.

Ujedno su potpisani ugovori između tvrtki GP Krk i Sun Adria te Županijske lučke uprave Novi Vinodolski.

Radovi bi trebali biti dovršeni prije sljedeće turističke sezone.

Ministar Butković kazao je da je riječ projektu vrijednom 16 milijuna kuna od kojih 14 milijuna osigurava Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, a županija ga  kao investitor sufinancira s 2 milijuna kuna. 

Druga faza izgradnje ribarske luke Klenovica, nakon što je u prvoj izgrađen primarni lukobran,  obuhvatit će izgradnju sekundarnog lukobrana u dužini od 56 metara i produljenje operativne obale za privez ribarskih brodova za 58 metara.

Butković je ocijenio da je suradnja županije, koja ima puno spremnih projekta, i ministarstva na svim projektima izgradnje županijskih luka jako dobra. Napomenuo je da ove godine ministarstvo iz nacionalnih sredstava izdvaja 53 milijuna kuna za cijelu Hrvatsku, a s oko 20 milijuna od te sume se sufinanciraju projekti u Primorsko-goranskoj županiji.

(Hina) xhsup yduk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙