Gostima hotela Katarina, Omorika i Esplanade koji to žele, jamči se usluga smještaja, gastronomije i wellnesa po strogim halal standardima.
Tri hotela tijekom procesa dobivanja halal certifikata morala su ispuniti šest postavki nužnih za certificiranje halal proizvoda i usluga.
Predsjednik Uprave Jadrana Dino Manestar ocijenio je da je povećanje kvalitete i oplemenjivanje turističkih sadržaja halal uslugama i gastronomijom strateški poslovni potez, budući je riječ o tržištu čiji je globalni gospodarski opseg premašio godišnju vrijednost od 3,6 bilijuna američkih dolara.
"Halal tržište se u svjetskim okvirima definitivno potvrđuje kao najbrže rastuće tržište na kojem i mi vidimo svoj motiv i priliku da se s naša tri novoobnovljena hotela pozicioniramo na tom tržištu. Pored novog izazovnog tržišta arapsko - islamskih zemalja, fokusirani smo i na privlačenje halal klijenata iz Europske unije i našeg susjedstva", kazao je Manestar.