FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lufthansa obilježila 50-godišnjicu prvog leta za Zagreb

Autor: Tatjana Miščančuk

ZAGREB, 25. kolovoza 2017. (Hina) - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa u petak je na zagrebačkoj Zračnoj luci Franjo Tuđman obilježila 50. obljetnicu prvog leta te kompanije za Zagreb, od kada Hrvatsku preko svojih europskih čvorišta povezuje s destinacijama širom svijeta, trenutno s više od 300 destinacija. 

Prvi let Lufthanse za Zagreb bio je iz Frankfurta 25. kolovoza 1967. godine, i to zrakoplovom Boing 727 Europa Jet.

"Od tada do danas znatno smo povećali broj operacija i putnika na našim letovima za Zagreb i druge hrvatske zračne luke na kojima smo ove godine povećali broj letova na 150 tjedno", istaknuo je generalni menadžer Lufthansa grupe za Hrvatsku, BiH, Crnu Goru, Sloveniju i Srbiju Bernhard Wodl.

Dodao je kako je 50. obljetnica poslovanja u Zagrebu i regiji, jer ovih dana istu obljetnicu obilježavaju i u Beogradu, za Lufthansu iznimno važna i da su ponosni na kontinuitet prisustva u ovoj regiji. 

"Osim za Zagreb letimo i na zračne luke Split, Dubrovnik, Pulu i Zadar, i to sa svim prijevoznicima iz Lufthansa grupe. No najviše letova ukupno imamo na zagrebačku zračnu luku, 57 tjedno. Zadovoljni smo i suradnjom s novim koncesionarom zagrebačke luke, tvrtkom Međunarodna zračna luka Zagreb (MZLZ)", istaknuo je Wodl, dodajući da su zadovoljni i popunjenošću letova.

Svečanosti je bio nazočan i njemački veleposlanik u Hrvatskoj Thomas E. Shultze, koji je svima čestitao na dugogodišnjoj suradnji te naglasio važnost Lufthanse i novog zagrebačkog terminala za budućnost.

Podsjećajući da je tog davnog 25. kolovoza 1967. godine, na dan prvog leta za Zagreb, u Njemačkoj počelo prikazivanje televizije u boji, veleposlanik je kazao da Lufthansa svojim poslovanjem "pridonosi bojama svijeta nudeći letove po cijelom svijetu".

Predsjednik Uprave MZLZ-a Jacques Feron također je istaknuo važnost Lufthanse za poslovanje zračne luke jer se očekuje da će do kraja ove godine tom kompanijom i njenim članicama na zagrebačku zračnu luku stići više putnika nego lani, odnosno da će se njihov udjel na godišnjoj razini povećati s lanjskih 18 na moguće i više od 20 posto ove godine.

Na današnjoj prigodnoj svečanosti obilježavanja prvog leta Lufthanse za Zagreb putnici koji su zrakoplovom Bombardier CR-9 doletjeli iz Frankfurta, njih više od 60, dobili su prigodne poklone.

Lufthansa grupa, čije su članice, uz samu Lufthansu, i Austrian Airlines, Brussels Airlinesa, SWISS-a i Eurowings, ostvaruje više od 11 tisuća letova tjedno u više od sto država svijeta. Na tim letovima ove godine bilježe više putnika nego prošle, kada su ostvarili i jedan od najboljih rezultata u Lufthansinoj povijesti sa 110 milijuna prevezenih putnika.

Lufthansa grupa posjeduje ukupno 617 zrakoplova, a do 2025. njene članice planiraju preuzeti dodatnih 205 novih zrakoplova, čime će, kako očekuju, i dalje biti jedna od najvećih i najmodernijih zrakoplovnih flota u svijetu.

(Hina) xtmis ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙