FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi dubrovački gradonačelnik Franković (HDZ)- usvojiti proračun do 1. srpnja

Autor: Nikša Miletić

DUBROVNIK, 4. lipnja 2017. (Hina) - Novi gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković (HDZ)  s gotovo 58 posto osvojenih glasova u obraćanju novinarima najavio je konstituiranje Gradskog vijeća 12. lipnja te usvajanje proračuna za ovu godinu do 1. srpnja

 Gradsko vijeće Dubrovnika nije izglasalo proračun za ovu godinu pa je raspušteno, a vladina povjerenica Nada Medović donijela je odluku o privremenom financiranju do konca lipnja.

  Frankovićev protukandidat Valentin Dujmović (HNS) osvojio je 39,13 posto glasova

Novi gradonačelnik Franković je zahvalio na glasovima i povjerenju HDZ-u. Zahvalio je i onima koji su glas dali protukandidatu Valentinu Dujmoviću.

 "Zahvaljujem se cijelom HDZ-u i koalicijskim partnerima, svima onima koji su prepoznali naš program. Od proglašenja službenih rezultata preuzimam odgovornost za Grad. Nema vremena trijumfalizmu. Imamo vremena samo za težak i naporan rad. HDZ ima većinu u Gradskom vijeću. Imamo 16 ruku za konstituiranje Gradskog vijeća, a to će biti 12. lipnja. Nakon toga se nadamo usvojiti proračun do 1. srpnja. Nema vremena za godišnje odmore'', poručio je Franković.
 Kandidat koalicije HNS-HSLS Valentin Dujmović zahvalio se Dubrovčanima koji su mu dali glasi te ocijenio kako 40 posto glasova nije malo.
 Čestitao je Mati Frankoviću i njegovom timu na dobrom rezultatu.

  "Očekujem od njega da nastavi voditi Dubrovnik dobro, kako je bio vođen u prošlih  osam godina, da bude gradonačelnik svih građana grada Dubrovnika'', rekao je Dujmović. Dodao je da je postao kandidat prije dva mjeseca, da su mu prognozirali dva posto, a da je s  velikih 40 posto  iznimno zadovoljan.

"Želim s druge strane zahvaliti čovjeku koji je bio šef naše kampanje, Andru Vlahušiću. Nas dvojica smo zamijenili mjesta, a bez njegovog angažmana sigurno ne bismo postigli ovakav rezultat. Na kraju, tu su i drugi ljudi koji su bili angažirani u kampanji. Želim zahvaliti i našim sugrađanima koji nisu glasali za mene, a koji su izašli na izbore i doprinijeli ovakvom rezultatu kojeg imamo danas'', zaključio je Dujmović. 

(Hina) xnmil yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙