FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gentiloni: Italija se slaže da Europa treba budućnost uzeti u svoje ruke

Autor: Kristina Gabrić

RIM, 30. svibnja 2017. (Hina/Reuters) - Talijanski premijer Paolo Gentiloni izjavio je u utorak da se slaže s izjavom njemačke kancelarke Angele Merkel, koju je izrekla nakon prošlotjednih turbulentnih sastanaka G7 i NATO-a, da Europa treba ići naprijed svojim vlastitim putem.

"Italija se slaže da Europljani trebaju uzeti budućnost u svoje ruke", kazao je Gentiloni na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji s kanadskim premijerom Justinom Trudeauom u Rimu.

"To ne oduzima važnost našim transatlantskim vezama i našem savezu sa Sjedinjenim Državama, ali važnost koju pridajemo tim vezama ne može značiti da odustajemo od temeljnih načela kao što je naša predanost borbi protiv klimatskih promjena i zagovaranju otvorenih društava i slobodne trgovine", istaknuo je.

Nakon što je američki predsjednik Donald Trump tijekom svog prvog posjeta Europi prošli tjedan ukorio NATO saveznice da premalo izdvajaju za obranu i odbio podržati globalni sporazum protiv klimatskih promjena, Merkel je izjavila u nedjelju da SAD više nije pouzdani partner te Europljanima poručila da se uzdaju sami u sebe.  

(Hina) xkga ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙