FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: Aida Batarelo umjesto završnog skupa donirala Udrugu Most

Autor: Žaklina Jurić

SPLIT, 19. svibnja 2017. (Hina) - Kandidatkinja SDP-a i HNS-a za splitsku gradonačelnicu Aida Batarelo u petak je, umjesto predizbornog skupa, u ime svoje koalicije udruzi Most koja brine o beskućnicima donirala konzerviranu hranu i higijenske potrepštine za socijalno ugrožene građane, a na nedjeljnim izborima očekuje da će koalicija ostvariti što bolji rezultat.

 To je nastavak humanitarnih akcija koje, kako je rekla Batarelo, tradicionalno provode članovi Foruma mladih i Foruma žena SDP-a. Istaknula je da izborne kampanje prolaze, da će proći i ovi izbori, dok će problemi građana Splita ostati, posebno onih najpotrebitijih.

 "U jeku današnjih proslava za lokalne izbore mi smo svoj tzv. završni skup odlučili podijeliti s onim građanima kojima to najviše treba. Htjela sam da pokloni budu drugačiji, da spremimo gotove obroke i podijelimo ih, no beskućnici imaju druge potrebe. Uzeli smo popis i nabavili sve što nam je rečeno da treba socijalnoj samoposluzi", izjavila je.

 Upitana kako tumači potez Damira Krstinića, člana predsjedništva SDP- a i kandidata za dožupana, koji je putem interneta indirektno pozvao ljevicu u Splitu da glasa za Marijanu Puljak i njenu stranku Pametno, Batarelo je rekla da to nije prvi put da se tako nešto događa u velikim strankama, da je SDP to viđao i ranije te da ona to zanemaruje.

 "SDP je velika stranka, a u svakom žitu ima kukolja. Povijest nas uči da oni koji postupaju tako u dogledno vrijeme završe svoju političku karijeru. SDP u Splitu ima dugu tradiciju. Naš moto je bio kontra populizma i primitivizma, a ja sam ponosna predstavnica te stranke u Splitu", odgovorila je.

 O tome da ankete pokazuju kako u drugi izborni krug ulaze Željko Kerum (HGS) i Andro Krstulović Opara (HDZ), Batarelo je kazala da će za nju biti sve jasno 21. svibnja kada se zatvore biračka mjesta i kada građani kažu koga žele na čelu Splita, a do tada ne daje šanse nikome, jer se vrlo često znalo događati da se i iznenade ljudi u tijeku izbora.

 "A sada mi recite tko je prije dva mjeseca mogao misliti da župan Zlatko Ževrnja nestaje sa političke scene na ovakav način. Vidjeli smo svašta. Ne treba puno u politici da se stvar okrene, pa bi ipak sačekala nedjelju. U nedjelju očekujem da ostvarimo što bolji rezultat. Na tome sam predano radila posljednja četiri mjeseca bez obzira što to nije bilo lako", zaključila je.

(Hina) xzjur ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙