FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zastupnik Tolić pred stranim investitorima predstavio podobnost Slavonije za investicije

Autor: Zrinka Treščec

ZAGREB/BRUXELLES, 13. svibnja 2017. (Hina) - U suradnji sa zastupnicom Noricom Nicolai, zastupnik u Europskom parlamentu Ivica Tolić organizirao je u petak raspravu o biorafinerijama i pred stranim investitorima predstavio podobnost Slavonije za proizvodnju bioetanola, priopćeno je iz ureda za odnose s javnošću Europske pučke stranke (EPP).

Zbog restrikcija i propisa Europske unije, planirano investiranje u okolicu Vukovara nije provedeno i nije izgrađen pogon koji bi zaposlio više tisuća ljudi. Znajući da postoje biorafinerije u zapadnim državama članicama Europske unije koje zapošljavaju velik broj stanovništva, administrativne prepreke za otvaranje radnih mjesta u istočnim državama članicama imaju goleme negativne implikacije. Pogotovo kad se uzme u obzir iseljenički trend u tim zemljama.

 „Želio bih ukazati na potrebu za investicijama u hrvatskoj regiji Slavoniji, koja ima veliki potencijal, ali i značajan problem nezaposlenosti. Kao i Mađarska, Slavonija ima veliki potencijal za proizvodnju bioetanola i kvalitetne životinjske hrane. Vjerujem da bi poticaji i investicije prekinuli negativni trend iseljavanja u ovoj regiji“, rekao je zastupnik Tolić, navodi se u priopćenju.

(Hina) pp/xzt yzt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙