FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Most predstavio kandidate i programe za Dubrovnik i Dubrovačko-neretvansku županiju

Autor: Nikša Miletić

DUBROVNIK, 12. svibnja 2017. (Hina) - Most nezavisnih lista predstavio je u petak u Dubrovniku svoje kandidate za Gradsko vijeće Grada Dubrovnika i skupštine Dubrovačko-neretvanske županije, kao i predizborne programe kandidata Mara Kristića i Nikole Grmoje. 

Kandidat za gradonačelnika Dubrovnika Maro Kristić rekao je kako je Dubrovnik jedinstven po mnogočemu, a naročito po tome što ima najveći proračun po glavi stanovnika u Republici Hrvatskoj. 

''Okrenimo se oko sebe i pogledajmo što se zapravo s tih 600 milijuna kuna u proračunu, koliko se planira u ovom sljedećem razdoblju, može učiniti i pogledajte malo što mi zapravo imamo. Vaši novci su se sve ove godine ulagali u bespotrebne projekte'', rekao je Kristić, navevši za primjer ''azile za životinje koji se nikad nisu izgradili, stavljanje cijevi koje ne idu nikuda, projekte javne i komunalne infrastrukture koji nikad nisu zaživjeli''.

Ustvrdio je kako se ulagalo u fantomske projekte poput javne garaže koja je ''ostala mač nad glavom Dubrovčana te u obnovu spomeničke baštine koja je iza sebe ostavila afere teške milijune kuna''. 

''Nije se puno mislilo o interesima građana, već partikularnih skupina čiji privatni interesi potpuno odudaraju od onoga javnoga'', rekao je Kristić.

Predstavio je i osnovne značajke Mostovog programa u Dubrovniku, dodavši kako se Dubrovnik stihijski razvija, bez ikakvih dokumenata koji bi trebali štititi prostor i štititi interese građana, voditi ka mirnoj budućnosti i održivom razvoju.

Izradit ćemo strateške dokumente i boriti se za naše strateške resurse, rekao je. "Želimo da se obuhvat projekta golfa na Srđu sukladno pravomoćnoj presudi smanji, želimo da se poštuju zakoni ove države," istaknuo je.

Kandidat Mosta za župana Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Grmoja je rekao kako će njegova prva odluka kao župana biti prijedlog Županijskog skupštini smanjenja obuhvata na Srđu. "To ću napraviti i to vam obećajem'', rekao je Grmoja. 

''Nisam ovih dana ništa loše govorio o županu, rekao sam da je jedan korektan čovjek koji u 68. godini traži treći mandat, no nije sve tako čisto. Bit će veliko provjetravanje kad uđemo u županiju. Ima čestitih i marljivih ljudi koji rade svoj posao, ali neke stvari se nisu dobro radile'', rekao je Grmoja te naglasio je kako će biti ''župan svakog građanina ove županije''.

Predstavljanju je nazočio i Vlaho Orepić, bivši ministar unutarnjih poslova i Mostov kandidat na listi za skupštinu Dubrovačko-neretvanske županije, koji je rekao kako ''treba biti slobodan i čist u borbi za ideale''.

''Nalazimo se u trenutku posebne uzurpacije vlasti. Naša Vlada vlada bez većine temeljem kojeg je ona ostvarila tu vlast. Nalazimo se u trenutku gdje je 'ukradena' i ovlast predsjednice. Trenutni premijer uzeo je sebi za pravo da bude mandatar za sastavljanje Vlade. Vrlo je bitno da ne vratimo Hrvatsku tamo gdje je bila prije dvadeset godina nego da krenemo u jednu novu Hrvatsku'', rekao je. 

(Hina) xnmil yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙