FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U osječkome HDZ-u otvoren ured za informiranje Europske pučke stranke

Autor: Igor Vučković

OSIJEK, 8. svibnja 2017. (Hina) - U prostorijama osječkoga HDZ-a u ponedjeljak je otvoren EU ured za informiranje Europske pučke stranke (EPP) i zastupnika HDZ-a koji pripadaju toj političkoj grupaciji u Europskome parlamentu.

Zastupnica u Europskom parlamentu Dubravka Šuica rekla je kako otvaranjem takvih ureda građanima žele približiti rad zastupnika s obzirom na to da je Hrvatska punopravna članica Europske unije sa svim pravima i ovlastima, a u konačnici i povećati izlaznost na izborima za Europski parlament koja je 2013. i 2014. godine bilo vrlo mala.

"Važno je da postoji ta spona i da koristimo sve šanse koje nam omogućuje EU. Nažalost, to do sada nije bio slučaj, i naši građani nisu bili dovoljno informirani, a možda smo i mi zastupnici tu djelomično krivi", ocijenila je Šuica.

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko rekla je kako se posebice želi poslati poruka mladim ljudima da će u tom uredu uvijek imati otvorena vrata i da Europa dolazi u Osijek, a u njemu će biti asistentica koja će biti glavna veza s Bruxellesom i svim zastupnicima.

 

Zato se više neće događati da nema informacija, posebice o svim fondovima koji su nam potrebni kako bi mladi ostali na ovom području, poručila je Zovko.

(Hina) xivuc yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙