FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Flego u Labinu: Jako gospodarstvo istarski je prioritet

Autor: Daniele Sponza

LABIN, 4. svibnja 2017. (Hina) - Valter Flego, aktualni istarski župan i kandidat za novi mandat, u četvrtak je u Labinu predstavio četvrto programsko područje na temu "Gospodarski rast i razvoj", rekavši kako su upravo trud istarskih radnika, investicije poduzetnika i konkretne mjere Istarske županije, gradova i općina dali "vjetar u leđa" gospodarstvu Istarske županije. 

 "Otvaraju se nova radna mjesta, rastu investicije, smanjuje se nezaposlenost, raste prihod i izvoz. No, puno je još posla pred nama. Stoga, imperativ naše politike je osigurati posao i plaću svima koji žele raditi, a jako istarsko gospodarstvo naš je prioritet", kazao je Flego osvrnuvši se na konkretne rezultate u protekle četiri godine.

 Po njegovim riječima jedan od najznačajnijih pokazatelja je upravo 2.762 novootvorenih radnih mjesta u županiji te smanjena stopa nezaposlenosti za čak 44 posto dok su, kako je rekao "od 2013. godine, domaći i strani investitori uložili u Istru više od deset milijardi kuna".

  Podsjetivši kako rekordne rezultate iz godine u godinu Istarska županija bilježi i u turizmu, Flego je rekao da  Istra ostvaruje trećinu prihoda hrvatskog turizma. U 2016. ostvareno je 21 posto više dolazaka i 15 posto više noćenja nego prethodne godine, dodao je.

  "Istra je rekorder i po turističkim investicijama s obzirom da je od 2013. do kraja 2017. godine ukupno investirano više od pet milijardi kuna, a 33 milijuna kuna uloženo je u javnu turističku infrastrukturu i plaže. Za budući razvoj turizma, važan je i novousvojen Master plan turizma Istre 2015.-2025., kao i projekt „Mali kampovi u Istri“, osnivanje Istra Bike DMC – tvrtke za razvoj cikloturizma i otvorenje Bike centra u Tribanu", rekao je Flego.

 Ocijenio je da bivša vojna zračna luka Pula predstavlja veliki gospodarski potencijal koji, kao i mnoga druga državna imovina, stoji neiskorišten.

 " Naša je namjera pretvoriti je u gospodarsku zonu u kojoj bi se otvorilo 200 novih visokostručnih i dobro plaćenih radnih mjesta, za što već postoje konkretni projekti",  poručio je Flego najavivši i brojne druge projekte poput zaštite istarskih prepoznatljivih proizvoda, nastavka gradnje sustava navodnjavanja, kao i  dodatnog razvijanja turizma.

(Hina) dspo ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙