FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najavljen SPLITB2B kao prvo međunarodno poslovno okupljanje turizma posebnih interesa

Autor: Tatjana Miščančuk;Žaklina Jurić

SPLIT, 4. svibnja 2017. (Hina) - Prva međunarodna konferencija i poslovna radionica o turizmu posebnih interesa SPLITB2B krajem listopada u Splitu će okupiti domaće i svjetske specijaliste-touroperatore i agente koji će izravno dogovarati suradnju za više dolazaka turista veće platežne moći u Hrvatsku zbog hrane i vina što je i glavna tema te konferencije.

 Tu konferenciju i radionicu od 18. do 21. listopada organizira nedavno osnovana Udruga destinacijskih menadžment kompanija Dalmacije (UDMKD), čiji je predsjednik Jurica Glavina na konferenciji za medije u četvrtak istaknuo suradnju u organizaciji sa županijskim i gradskim-splitskim turističkim zajednicama i komorama te Hrvatskom turističkom zajednicom (HTZ).
 "Zadnjih pet godina u Dalmaciji i šire u Hrvatskoj dosta se radi na destinacijskom menadžmetu, koji objedinjujući aktivnosti i sredstva privatnog i javnog sektora stvara nove posebne turističke proizvode koji ulaze u ponudu turizma posebnih interesa. To su proizvodi visoke dodane vrijednosti i glavni motivi putovanja i dolaska turista u neku destinaciju, a kako se toga kod nas 'nakupilo' odlučili smo da ih je uz promociju najbolje izravno ponuditi ciljanoj publici putem specijalista iz svijeta na jednoj međunarodnoj konferenciji i radionici s domaćim poslovnim partnerima", objasnio je Glavina motive za organizaciju te konferencije.
 Najavljujući program i ciljeve konferencije naglasio je želju da time pridonesu jačanju poslovnih odnosa koji će već iduće godine rezultirati novim dolascima i noćenjima turista visoke platežne moći, ali i brendiranju Splita, Dalmacije i Hrvatske kao idealne destinacije za realizaciju paket aranžmana za tržište posebnih interesa, među kojima su primjerice promatranje ptica, arheologija, kultura, ali i hrana i piće te će stoga i Food&Wine (hrana i vino) biti i glavna tema prve konferencije.
 Naglasio je da je tržište posebnih interesa i u hrvatskom turizmu, kao i u svjetskom, rastući trend, a po ocjeni Glavine i drugih iz organizacije konferencije upravo je ponuda hrane i vina nešto u čemu Hrvatska može biti vrlo konkurentna na tržištu turizma posebnih interesa, a kako je namjera da se ta konferencija nastavi održavati i u idućim godinama, i glavne teme će svake godine biti neke druge.
 "U povodu glavne teme - hrana i vino, na prvoj konferenciji SPLITB2B oko 30 stranih poslovnih partnera iz svijeta izravno će dogovarati poslove s predstavnicima 60-ak domaćih i ponuditelja iz regije jugoistočne Europe, a za sve ćemo organizirati i razgled odredišta Splitsko-dalmatinske županije Splita, Omiša, Trogira, Klisa i Brača. Uz to, imat ćemo i predavanja domaćih i stranih stručnjaka te mini promocije pojedinih destinacija i proizvoda u Dalmaciji, ali i iz drugih dijelova Hrvatske", poručio je Glavina čija je agencija Eklata također uključena u turizam posebnih interesa baveći se godinama promocijom i razvojem turizma za mlade.
 Kazao je i da će iz svijeta na konferenciju doći predstavnici touroperatora i turističkih agencija iz Australije, Novog Zelanda, UK, Kanade, SAD-a, Skandinavije, Beneluxa i Francuske, koje su i neke od najjačih emitivnih tržišta za to područje, te da se u konačnici očekuje i da će posredstvom novih suradnji s domaćim agencijama u Hrvatsku iz tih, ali i drugih zemalja svijeta i doći više turista zbog hrane i vina u pred i posezoni.
 Direktorica splitske turističke zajednice Alijana Vukšić kazala je da tim povodom da se Split razvija kao cjelogodišnja turistička destinacija za što su iznimno bitni i turistički proizvodi koje će predstaviti na toj konferenciji, dok je voditeljica odsjeka turizma Županijske komore Split Nataša Bušić istaknula kvalitetu i kvantitetu eno gastro ponude Splitsko-dalmatinske županije, kao i da je turizam posebnih interesa kao kreativan program potreban i županiji i Hrvatskoj.

(Hina) xzjur/xtam ytam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙