FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Križevcima podršku kandidatima SDP-a i koalicije za vodstvo grada dali Picula i Vidović

Autor: Maurizio Novosel

KRIŽEVCI, 22. travnja 2017. (Hina) - U Križevcima su u subotu predstavljeni kandidati SDP-a i njihove koalicije (SDP, HNS, HSU, Hrvatskih laburista Stranke rada, HSS-a "Braća Radić" i Nezavisnih seljaka Hrvatske) za vodstvo grada na predstojećim lokalnim izborima, a kandidatu za gradonačelnika Ivanu Majdaku i njegovim zamjenicima potporu su dali Davorko Vidović i Tonino Picula.

Zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula rekao je, između ostalog, da je dobar dio lokalnih zajednica, zbog aktualnog Zakona o lokalnoj samoupravi, stagnirao i nazadovao.

"U sustavu nešto treba mijenjati. Nema nigdje tolike razlike u politici, kao u lokalnoj samoupravi -  između očekivanja sugrađana i mogućnosti da se to realizira. Zato treba birati ljude koji su toga svjesni, koji imaju iskustvo, ali koji se ne boje prihvatiti politički rizik i mijenjati stvari u svojim sredinama", poručio je Picula u subotu u Križevcima.

Kandidat za gradonačelnika Ivan Majdak osvrnuo se na rad aktualnog križevačkog gradonačelnika i saborskog zastupnika Branka Hrga.

"Gradonačelnik Hrg je u prvih mandat i pol bio gradonačelnik i radio je posao za koji je bio plaćen od građana. Poslije toga, zadnjih šest godina posebno, više se ne bavi gradom, bavi se nekakvom visokom politikom i to je ono što mu zamjeram. Ovaj grad nema gradonačelnika, on ima volontera. Ovom gradu ne trebaju volonteri. Volonteri su za kulturno-umjetnička društva", rekao je Majdak.

Ovom gradu, dodao je, treba gradonačelnik, ovom gradu treba sposobna ekipa koja je u stanju odvojiti dio svog života i vremena te se posvetiti gradu i ljudima, kako bi živjeli bolje.

To je ono što ću, kao budući gradonačelnik, raditi puno više i puno bolje. Neće me zanimati ništa drugo, samo Križevci i boljitak ljudi u Križevcima i križevačkim selima,  poručio je kandidat za križevačkog gradonačelnika Ivan Majdak.

Kao njegovi zamjenici kandidirat će se Marko Katanović i Mihaela Kemenović.

(Hina) xnmau xbdj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙