FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Piškornica demantira Škrleca

Autor: Domagoj Janković

ZAGREB, 31. ožujka 2017. (Hina) - Sanacijsko odlagalište Piškornica priopćilo je u petak da posluje u skladu sa svim ekološkim propisima i zakonima Republike Hrvatske, reagirajući tako na nedavnu izjavu eurozastupnika Davora Škrleca.  

Škrlec je u nedavnom razgovoru s Hinom kao primjer dugogodišnjeg nerješavanja problema s otpadom izdvojio i regionalni centar za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske "Piškornica" kod Koprivnice, gdje je došlo, rekao je, do nekontroliranog odlaganja otpada iz drugih dijelova zemlje, njegova zapaljenja i zagađenja zraka i nadzemnih i podzemnih voda.

Piškornica je u svom današnjem priopćenju za medije odgovorila da se tamo otpad odlaže u strogo kontroliranim uvjetima, dolazi s područja četiri sjeverne županije, te da sami procesi obrade ni na koji način ne štete okolišu ili zdravlju stanovnika.

"Od preuzimanja odlagališta u Koprivničkom Ivancu, tvrtka Piškornica unaprijedila je sve aspekte zbrinjavanja otpada na području Koprivničko-križevačke županije. Nakon sanacije  do tada postojećeg deponija otpada, odlagalište je počelo poslovati u skladu sa svim pravilima prakse, sigurnosti i zaštite okoliša", navodi se u priopćenju.

Tvrde, nadalje, da je tvrtka uvela 24-satni videonadzor i pristup odlagalištu omogućila lokalnoj vatrogasnoj postrojbi za potrebe prevencije požara.

Uvjeravaju i da provedene analize vode također pokazuju kako Piškornica nema nikakav utjecaj na vode uzvodno ni nizvodno od odlagališta, a kvaliteta vode potoka i podzemnih voda potpuno je u dozvoljenim parametrima.

 

(Hina) xdj ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙