FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijerna izvedba predstave "Put oko svijeta u 80 dana" u Rijeci

Autor: Dean Silić

RIJEKA, 11. veljače 2017. (Hina) - Ansambl Hrvatske drame HNK Ivana pl. Zajca premijerno je u petak u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u Rijeci odigrao predstavu za djecu i mlade „Put oko svijeta u 80 dana“ prema romanu Julesa Vernea i u režiji slovenskog redatelja Matjaža Pograjca.

 Roman je za scenu prilagodila Blažka Müller Pograjc te je ujedno dramaturginja predstave. U glavnoj ulozi putnika oko svijeta Phileasa Fogga nastupio je Jurica Marčec, a u ulozi njegova sluge Jeana Passepartouta Jerko Marčić. Ulogu detektivke Fix odigrala je Anastazija Balaž. U predstavi glume još i Nika Ivančić, Nikola Nedić te Sabina Salomon i Jelena Lopatić, koje se izmjenjuju u izvedbama, svatko od njih u po nekoliko različitih uloga. 

 Skladatelj je Davor Herceg, scenograf i oblikovatelj svjetla Tomaž Štucl, kostimografkinja Sandra Dekanić, koreograf Branko Potočan a autor songova koji se izvode tijekom predstave je glumac Nikola Nedić.

 Glavni element scenografije je velika okrećuća konstrukcija nalik torti, oko koje i na kojoj se događa većina radnje. U pozadini se projiciraju prizori kojima se dočaravaju različiti krajevi zemaljske kugle.

 Redatelj Matjaž Pograjc nakon studija na ljubljanskoj Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo devedesetih je godina osnovao poznatu kazališnu skupinu Betontanc, a od 1993. godine zaposlen je u Slovenskom mladinskom gledališču u Ljubljani. Njegove predstave redovito gostuju na domaćim i inozemnim festivalima te je djelovao u 250 gradova u 36 država. Dobitnik je mnogih uglednih nagrada. 
 

(Hina) xdsil ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙