FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU projekt osnivanja Informacijsko - edukativnog centra za mlade na području zaštite okoliša

Autor: Marina Bujan

ZAGREB, 30. siječnja 2017. (Hina) - U Kući Europe u ponedjeljak je predstavljen EU projekt "Jačanje uloge Hrvatske agencije za okoliš i prirodu (HAOP) u informiranju i podizanju svijesti javnosti u području zaštite okoliša, klimatskih promjena i zaštite prirode i bioraznolikosti", vrijedan je 270.000 eura, uključujući 10 posto nacionalne participacije.

Projekt će se provoditi godinu dana, a njime će mladima biti omogućeno stjecanje znanja i vještina o različitim aspektima okoliša i prirode i njihovoj zaštiti na moderan i interaktivan način. Cilj je osnivanje multimedijalnog i inovativnog Informacijsko - edukativnog centra (IEC) u području zaštite okoliša, klimatskih promjena, zaštite prirode i bioraznolikosti..

Na svečanosti otvaranja ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović istaknuo je značaj projekta za educiranje javnosti. "Mnogi procesi mogu se jednostavnije provesti ako se javnost educira o potrebi tih promjena, jer nužno moramo, ako želimo dizati stupanj održivosti našega društva, mijenjati svoje ponašanje", ustvrdio je.

Sve to moramo posvijestiti našim građanima i smatram da će to doprinijeti provedbi programa i reformi koje poduzimamo i ukupnoj efikasnosti sustava, poručio je Dobrović.  

Projekt se provodi temeljem Ugovora o uslugama unutar programa Prijelaznog instrumenta Europske unije za Hrvatsku. Provedba projektnih aktivnosti trajat će 12 mjeseci, od siječnja 2017. do siječnja 2018. godine. 

Uz osmišljavanje i pripremu dokumentacije za uspostavu stacionarnog dijela IEC-a, kroz projekt će biti izrađen mobilni dio prezentacijskog sustava - samostalna aplikacija "virtualni muzej", kojom će edukatori prezentirati i demonstrirati programe Centra u svim krajevima Hrvatske.

Iako su glavne ciljne skupine projekta djeca predškolskog i školskog uzrasta, teme zaštite okoliša, zaštite prirode i biološke raznolikosti te klimatskih promjena bit će predstavljene i široj javnosti.

(Hina) xbma ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙