FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zvučna izložba Ive Vičića u riječkom Pomorskom i povijesnom muzeju

Autor: Dean Silić

RIJEKA, 4. studenoga 2016. (Hina) - U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja u Rijeci u petak je otvorena zvučna izložba Ive Vičića pod nazviom "Sjećanja na more" koja se sastoji od više zvučnih instalacija, odnosno kompozicija nastalih snimanjem izvornih zvukova mora i obale.

 Na taj način zvučne instalacije/kompozicije, koje se reproduciraju u različitim muzejskim prostorima, nadopunjuju druge elemente muzejskog postava i grade cjelovitu zvučnu priču o moru.

 Ivo Vičić se bavi profesionalnim snimanje zvuka, izradom zvučnih instalacija te glazbenom produkcijom. Autor je brojnih izložbi, zvučnih kulisa ili audio postava, a kao samostalni umjetnik ili u suradnji s drugim umjetnicima, sudjeluje na raznim umjetničkim festivalima i izložbama.

 U "Sjećanjima na more" mogu se čuti zvukovi plaža, oblutaka koje valovi kotrljaju po morskome žalu ili na ulazu u malu morsku pećinu, zvukovi valova, škrapa, galebova, ali i različitih intonacija mora pod jugom ili burom. Zvukovima prirodnog okruženja suprotstavljeni su zvukovi mora u urbanom, industrijskom okruženju Rijeke, kao što su zvukovi luke i lučkih postrojenja, brodova u plovidbi ili vezanih za bove, barki i drugih tipičnih zvukova koji se mogu naći u takvom okruženju.

 Snimljeni su i podvodni zvukovi te zvukovi muzejskih izložaka, brodske sirene i brodskih zvona.

 Materijal je sniman na području Primorsko-goranske županije tijekom više godina. Zvučnu izložbu je moguće doživjeti u riječkom muzeju do 9. siječnja 2017. godine.

(Hina) xdsil ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙