FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavom "2:14 h" počela sezona Kazališta Virovitica

Autor: Goran Gazdek

VIROVITICA, 17. rujna 2016. (Hina) - Premijernom izvedbom predstave kanadskog dramatičara Davida Paqueta "2:14 h" u režiji Roberta Raponje i u koprodukciji Kazališta Virovitica i Umjetničke akademije u Osijeku u subotu je počela nova sezona Kazališta Virovitica.

Radnja drame usmjerena je na životne teškoće četvero tinejdžera i egzistencijalnu krizu njihovog profesora engleskog jezika koji se muči pokušavajući doprijeti do svojih nezainteresiranih učenika.

Strah od neprihvaćanja okoline i nemogućnost ostvarivanja ljubavne veze zajednička je osobina svih nesigurnih, ali simpatičnih likova Paquetove drame koji ih prikazuje na nadrealan i groteskan način. 

"Tema je vrlo aktualna, provokativna, otvorena, socijalno i društveno vrlo angažirana. Tekst provocira suvremene prilike i položaj srednjoškolaca u društvu tjerajući nas da na drugačiji način gledamo na pubertet i da se u isto vrijeme zapitamo o odnosu prema roditeljima. Klasična postavka u dramaturgiji je da djeca snose krivicu svojih roditelja, a u ovoj priči je pitanje što kad je obrnuto. Kako se nositi s krivicom svoga djeteta?“, rekao je redatelj Robert Raponja.

U predstavi igraju Blanka Bart, Igor Golub, Goran Koši, Sara Lustig, Goran Vučko, Krešimir Jelić, Ines Zmazek, Hana Kunić, Ivana Vukičević, Antonio Jakupčević, Ana Marija Jurišić i Domagoj Mrkonjić.

Kazalište Virovitica u sezoni 2016./2017. ponovno ostvaruje cilj kojem je težilo i ranijih godina: osigurati raznolik program unutar kojeg će svatko pronaći nešto za sebe.

U sezoni 2016./2017.  Kazalište Virovitica planira dva uprizorenja kanonskih tekstova dramske književnosti, oba povodom obljetnica rođenja, odnosno smrti njihovih autora.  U suradnji s Gradskim kazalištem Joza Ivakić iz Vinkovaca postavlja  „Shakespeare Pir“, parodijski hommage najslavnijim djelima Williama Shakespeaera i predstavu „Pred smrt“ Frana Galovića, obje u režiji Dražena Ferenčine.  U pripremi je i (tragi)komedija na kajkavskom, monodrama Krtica Martin koju će prema vlastitom tekstu režirati Damir Mađarić i izvedbi  Draška Zidara. Najmlađoj generaciji namijenjena je dječja predstava Maje Pelević „Nevidljiva“  u režiji Nikole Zavišića.

"Osigurati smo raznolik program unutar kojeg će svatko pronaći nešto za sebe. Sve predstave realizirat ćemo u koprodukciji  s kazalištima iz Vinkovaca, Zadra i Koprivnice, a posebno sam ponosan na suradnju s Umjetničkom akademijom u Osijeku i hrvatskom praizvedbom predstave 2:14 h", rekao je ravnatelj Kazališta Virovitica Miran Hajoš.

 

(Hina) xggaz ybdj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙