FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U ponedjeljak počinje druga nacionalna kampanja “Biciklom na posao”

Autor: Aleksandar Španić

ZAGREB, 16. rujna 2016. (Hina) - Udruga "Sindikat biciklista" započinje u ponedjeljak 19. rujna, drugu nacionalnu kampanju “Biciklom na posao”, a pod motom “Na biciklu si šik”,  koja će trajati do 30. rujna te će uključivati vrijedne nagrade za sve koji zabilježe dovoljan broj odvoženih kilometara, priopćeno je u petak iz ove udruge.

Kako navodi Udruga, "iako svjedočimo kako se iz mjeseca u mjesec broj biciklista povećava, mnogi još uvijek smatraju da je bicikl samo sportsko-rekreacijsko sredstvo te da je za vožnju biciklom potrebna biciklistička oprema".

"Cilj druge nacionalne kampanje “Biciklom na posao” Sindikata biciklista upravo je razbijanje tog mita, a glavna poruka je da se bicikl može voziti u odijelu i kravati, u haljini, u cipelama ili balonerima", dodaje se.

Sva odjeća je gotovo jednako dobra na relativno kratkim udaljenostima od kuće do posla, a bicikl vas čini zdravijima i zgodnijima, ocjenjuje se.

Za one koji nemaju bicikl Nextbike sustav javnih bicikala u cijeloj Hrvatskoj nudi prigodne pogodnosti, dodaje se.

"Iskoristite bablje ljeto i vozite se biciklom na posao, jer tako štedite novac, ne zagađujete, ne stvarate buku i gužve, rekreirate se i ne gubite vrijeme tražeći parking", naglašava Sindikat biciklista koji više informacija nudi na stranici www.biciklomnaposao.hr, na kojoj se može registrirati za sudjelovanje u kampanji.

(Hina) pp/aš yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙