FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZBORI 2016. Sinčić: Nećemo koalirati ni s kim

Autor: Sara Margetić

ZAGREB, 12. rujna 2016. (Hina) - Čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić ustvrdio je u nedjelju kako je koalicija Jedina opcija mogla ostvariti i bolji rezultat od osam mandata da je bila više medijski zastupljena, te ocijenio da će doći do velike koalicije SDP-a i HDZ-a poručivši da Jedina opcija neće koalirati ni s kim. 

"Veoma smo zadovoljni. Rezultat je fenomenalan. Da smo bili više medijski zastupljeni, moglo je biti i mnogo bolje. Naša koalicija će ostati jedinstvena, ovo je tek početak. Okupljeni smo i ujedinjeni oko programa, to je jedino što nas zanima - program koji će riješiti probleme građana", kazao je Sinčić. 

Ne boji se, kaže, osipanja u koaliciji jer su ušli u koaliciju s namjerom da ona ostane jedinstvena. "Jedina opcija i Živi zid su stabilni", poručio je.

Smatra da će doći do velike koalicije zato što je to cilj SDP-a i HDZ-a, kao kad su se birali ustavni suci, da oni zaštite svoju moć, privilegije i imovinu, a jedino bi im to osigurala velika koalicija. "Sad da kroje neke Vlade s Mostom i manjincima, to su nestabilne Vlade i trajalo bi kratko, interes je samih centara moći da postoji stabilnost, a jedini odgovor na to je velika koalicija", ustvrdio je čelnik Živog zida.

Upitan naginje li više nekoj opciji, rekao je da ne naginju nikome te ponovio da neće koalirati ni s kime. "Nećemo biti zavoj gnojnoj rani velikih stranaka. Došlo je vrijeme da lagano iskrvave. Mi smo budućnost", poručio je Sinčić.

Ustvrdio je da, ako i dođe do koalicije Mosta i HDZ-a, ta Vlada neće potrajati, pa će za godinu dana opet biti izbori.

Upitan jesu li spremni razgovarati s HDZ-om ili SDP-om, kazao je da u  Saboru svi sjede u istoj zgradi i ne mogu ne pričati o nečemu. Na eventualnoj kavi bi im, ističe, poručili zašto nije moguće s njima raditi i gdje su kobno pogriješili.

Sinčić je najavio da će Jedina opcija sačekati konačne rezultate i napraviti sastanak unutar koalicije kako bi vidjeli kako će djelovati u Saboru.

(Hina) xsmar ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙