FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZBORI 2016. Jandroković: HDZ će biti relativni pobjednik izbora

Autor: Tomislav Delač;Aleksandar Španić

ZAGREB, 11. rujna 2016. (Hina) - Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković izrazio je u nedjelju zadovoljstvo prvim neslužbenim rezultatima DIP-a istaknuvši kako će HDZ biti relativni izborni pobjednik.

"To što sada iz DIP-a vidimo pokazuje trend, a to je da će HDZ biti relativni pobjednik izbora. Vidjet ćemo koja će biti razlika, a to odgovara projekcijama koje smo mi radili i koje su bile drugačije od do sada objavljivanih anketa. Vjerujem da će na kraju rezultat biti takav koji će omogućiti  formiranje parlamentarne većine, a nakon toga i stabilne Vlade", rekao je Jandroković novinarima nakon objave prvih neslužbenih rezultata DIP-a.

Nakon prvih rezultata po kojima HDZ s partnerima osvaja 62 mandata  u središnjici HDZ-a skandiralo se "pobjeda, pobjeda".

Jandroković je izrazio zadovoljstvo rezultatima izbora s obzirom da su u prošlih mjesec dana, po anketama, bili na 20 posto potpore građana i što su u tako kratkom roku preokrenuli trend. Poručio je i da su promjenom stranačkog vodstva poslali poruku građanima da se stranka počela mjenjati , a nakon toga će mjenjati i državu. "Vidim da je to prepoznato i da imamo razloga za zadovoljstvo", rekao je.

Na upit što planiraju nakon izbora, odgovorio je da prvo moraju razgovarati sa strankama koje su HDZ-u svjetonazorski i programski slične. Istaknuo je i da HDZ sada ima dosta iskustva u pregovorima koje su s Mostom imali prošlih mjeseci.

"Vjerujem da ćemo s novim pristupom koji njeguje predsjednik HDZ-a Andrej Plenković i novom filozofijom politike učiniti sve da formiramo Vladu i uspješno upravljamo zemljom", kazao je. Pri tome računaju na pregovore s Mostom, ali i ostalim strankama.

"Imali smo u prošloj Vladi neuspješan eksperiment koji ne smijemo ponoviti. Trebamo biti odgovorni prema državi i tražiti rješenja koja će omogućiti provedbu nužnih promjena", poručio je.

Naglasio je da HDZ neće pregovarati oko mjesta premjera jer po rezultatima izbora, kao relativni pobjednici, polažu pravo na to mjesto.

(Hina) xtdel/xaš ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙