FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZBORI 2016. Ljubić za snažniji angažman RH u BiH

Autor: Darko Vlahović

MOSTAR, 4. rujna 2016. (Hina) - Nositelj liste HDZ-a za XI. Izbornu jedinicu Božo Ljubić izrazio je u nedjelju u Brčkom očekivanje da će se u sljedeće dvije godine Hrvatska predvođena HDZ-ovom vladom još snažnije angažirati kako bi se riješilo pitanje hrvatske neravnopravnosti u Bosni i Hercegovini u odnosu na Srbe i Bošnjake.

Ta sinergija, naglasio je, već je urodila plodom usvajanjem rezolucije u Europskom parlamentu za što su se izborili hrvatski eurozastupnici predvođeni sadašnjim predsjednikom HDZ-a Andrejom Plenkovićem, te podnošenjem zahtjeva BiH za članstvo u Europskoj uniji u mandatu hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića, rekao je Ljubić u Brčkom gdje je predstavio listu HDZ-a za XI. Izbornu jedinicu.
Ljubić je pojasnio kako Hrvati žele da BiH u budućnosti bude uređena na načelima federalizma i legitimnog političkog predstavljanja konstitutivnih naroda.
"Danas je zahvaljujući nastojanjima HDZ-a i ovdje i u Hrvatskoj i Hrvatskog narodnog sabora BiH hrvatsko pitanje i u BiH i u Hrvatskoj i u Europi nametnuto kako ključno pitanje Bosne i Hercegovine, njene funkcionalnosti, stabilnosti i opstojnosti", ocijenio je nositelj liste HDZ-a za XI. Izbornu jedinicu.
Ljubić je pri tome naveo da Hrvatska ima konkretan politički i gospodarski interes puno snažnije poduprijeti Hrvate u BiH pojašnjavajući da o tome najbolje govori suficit kojega je Hrvatska ostvarila prema BiH u iznosu od pet milijardi eura.
Nositelj liste HDZ-a za XI. Izbornu jedinicu Božo Ljubić danas je zajedno s drugim kandidatima bio na misi u brčanskoj crkvi Presvijetlog srca Isusova te su položili vijence ispred spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima.

(Hina) xzkre ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙