FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Milanović u Vukovaru na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata

Autor: Goran Čorkalo

VUKOVAR, 3. rujna 2016. (Hina) - Predsjednik SDP-a Zoran Milanović u subotu je u Vukovaru, zajedno s predsjednikom HSS-a Krešimirom Beljakom i SDP-ovim kandidatom na parlamentarnim izborima Predragom Matićem Fredom, položio vijenac i upalio svijeću na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru.

Milanović je svijeću upalio i na grobu legendarnog zapovjednika obrane Borova Naselja zapovjednika Blage Zadre. 

Vodstvo Narodne koalicije, u pratnji brojnih stranačkih simpatizera, posjetilo je i Memorijalno-dokumentacijski centar Domovinskog rata u Vukovaru te novoizgrađeni hostel s 300 ležajeva, u blizini Centra, čije je otvaranje najavljeno za ponedjeljak.

U pratnji djelatnika Memorijalno-dokumentacijskog centra brigadira Petra Ćavara, Milanović je obišao izložbeni prostor bitke za Vukovar.

"Došao sam obići ustanovu koja je za vrijeme našeg mandata sagrađena, posebno zalaganjem tadašnjeg ministra branitelja Freda Matića, u koju je uloženo gotovo 100 milijuna kuna", rekao je Milanović te podsjetio da će u vukovarski Memorijalni centar dolaziti osnovnoškolci iz cijele Hrvatske o trošku državnog proračuna te učiti o Vukovaru te bitki za taj grad.

Milanović je podsjetio da su se proteklih godina 'tukli' s protivnicima uporabe ćirilice u Vukovaru, a također su uložili državni novac Centar koji je važan, i na simboličkoj razini i za odgoj djece. Ocijenio je da je velika stvar i činjenica da će u Centru raditi i 50-ak djelatnika.

(Hina) xgvin ybdj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙