FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZBORI 2016. Demokratski savez žena: Glas za nas je glas za pravo i pravdu

Autor: Vesna Horvat

KARLOVAC, 28. kolovoza 2016. (Hina) - Nositeljica liste Demokratskog saveza žena (DSŽ) za VII. izbornu jedinicu Marija Maja Jelinčić predstavila je u nedjelju na tržnici u Karlovcu zainteresiranim građanima program s kojim izlaze pred birače u V., VI. i VII. izbornoj jedinici te XI. za dijasporu, a kampanju vode pod sloganom da je glas za njih glas za pravo i pravdu.

"Na izbore izlazimo zbog nezadovoljstva političkom i općom situacijom u društvu i zalažemo se za drugačiju Hrvatsku, u kojoj neće jedni imati privilegiju milijunskih bonusa, a drugi biti osuđeni na ulične kontejnere. Za to imamo i znanje i stručan kadar, ali i čiste ruke i obraze", rekla je Jelinčić.

Po njenom uvjerenju, Hrvatskoj ne nedostaje stručnih i sposobnih ljudi za reforme, ali fali više žena. Muške figure koje gledamo dvadeset i više godina trebaju sići s političke pozornice, voljom birača, poručila je.

"Vrijeme je da oni narodnom voljom odstupe, da izgube na izborima oni koji su samo samo zbog novca i moći. Moraju ustupiti mjesto novim ljudima, i to većem broju žena, jer trebamo zdraviju politiku, politiku stvaranja, a ne više politiku razaranja", kazala je. Jelinčić ne dvoji da svi birači znaju da su dosadašnje politike bile toliko katastrofalne da su rezultirale uništavanjem i dužničkim ropstvom države i naroda.

Demokratska stranka žena nudi biračima program za korjenite reforme i izvršne i parlamentarne vlasti te javnog sektora, osobito racionalizaciju lokalne uprave i samouprave. Smatraju da mogu opstati samo općine koje se mogu same financirati, a ostale se trebaju preoblikovati u mjesne urede za potrebe lokalnoga stanovništva.

U segmentu razvoja proizvodnje i privatnog poduzetništva, predviđa osnivanje investicijskog fonda za nezaposlene uz korištenje fondova Europske unije, te iznalaženje zakonskog rješenja za blokirane i građane pred ovrhama i posebnu skrb i uključivanje društveno isključenih skupina, bilo mladih, umirovljenika, žena, branitelja ili invalida. Za realizaciju tog programa potrebna je i monetarna reforma, ističu, i stavljane novca i banaka u okvire koji će biti i na korist ukupnog društvenog razvoja, pa i zaustavljanja iseljavanja mladih. 

Glas za Demokratsku stranku žena je glas za pravo i pravdu, žene su u Hrvatskoj još uvijek neravnopravne i na radnim mjestima i u obiteljima, te smo se odlučili to promijeniti, tako da se uključimo u Hrvatski sabor, rekla je Jelinčić. Uz ženski senzibilitet imamo i stručlnost i programe, ali i čisti obraz i čiste ruke, zaključila je Jelinčić.

 

(Hina) xvhor yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙