FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

LFF Na drugom danu 14. Liburnia film festivala sedam filmova u konkurenciji

Autor: Dean Silić

OPATIJA, 23. kolovoza 2016. (Hina) - Drugog dana festivala hrvatskog dokumentarnog filma Liburnia film festival, u utorak, koji se prvi put u 14 godina postojanja održava na Ljetnoj pozornici u Opatiji prikazano je sedam filmova u konkurenciji.

 Na programu su bili kratki eksperimentalni filmovi "Zauvijek", autorice Monike Rusak, koji govori o prolaznosti i ustrajnosti najvećih životnih vrijednosti i "Kuupus na lešo" Zorka Sirotića o jutru provedenom s prijateljem koji boluje od raka.

 Prikazani su i film Elvisa Lenića "9.  januar" u kojem preživjeli stanovnici fašističkog pokolja i paljenja sela Bokordići u Istri 9. siječnja 1944. godine, tadašnja djeca, iznose svoja sjećanja, film "Dum spiro spero" Pere Kvesića, dobitnik nagrada Grand prix na 25. Danima hrvatskog fima i Nagrade Vedran Šamanović na 63. Pulskom filmskom festivalu i film "Administrativna pogreška" u kojem autor Tin Bačun istražuje pogiblju vlastitog ujaka u Domovinskom ratu 1995. godine i njene posljedice.

 Nadalje, drugog dana festivala na programu su bili i filmovi "Čestica 81/5" Renate Lučić i Maje Bošković koji govori o Renatinoj baki Evi koja vodi višemjesečnu borbu s raznim institucijama oko obnove svoje poplavom stradale kuće u Rajevu selu te film "Kandidat" Tomislava Pulića i Roberta Tomića Zubera o izborima za predstavnika suvlasnika u jednom zagrebačkom neboderu.

(Hina) dsil ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙