FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Regionalni festival fotografije "Foto dani mladih" počinje u Karlovcu

Autor: Vesna Horvat

KARLOVAC, 16. kolovoza 2016. (Hina) - Foto dani mladih, kulturna manifestacija karlovačke udruge Izvan fokusa,  pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, počinje danas u Centru Foto dana mladih na Korzu radionicom 'Snimanje DSLR opremom' pod vodstvom karlovačkog filmaša Marka Mikšića.

U sklopu te radionice će grupa Team Stark iz Nizozemske snimiti video koji će se u subotu, zajedno s njihovim prethodnim najuspješnjim fotografijama, moći vidjeti na posebnoj izložbi za javnost,  priopćili su u utorak organizatori.

Okosnicu festivala čini program 'Natjecanje' u okviru kojeg će se mladi fotografi, stari između 16 i 22 godine starosti, boriti za titulu najboljeg u kategorijama turističke fotografije, reklamne i umjetničke fotografije, ne bi li osvojili i vrijednu nagradu - novi Canon EOS 1300D foto aparat, a odvijat će se  do 27. kolovoza za sudionike iz Hrvatske, Srbije, BiH i Slovenije.

Direktor festivala Filip Trezner naglašava da im je ovo sedma godina održavanja FDM-a, a da se manifestacija u šest prethodnih godina održavanja profilirala kao 'debitantski festival' za buduće studente Akademije dramske umjetnosti, jer su mnogi uspjeli upisati Akademiju i potom se pokazali uspješnim studentima.

U sklopu 'FDM laboratorija'  pod vodstvom fotografa Dinko Neskusila učit će se snimati analogna fotografija, jer je preddigitalna fotografija novim generacijama već potpuna nepoznanica. Radionicu dokumentarne fotografije vodit će višestruko nagrađivana fotografkinja i direktorica Međunarodnog festivala fotografije “Organ Vida” Marina Paulenka, zajedno s fotografkinjom Barbarom Šarić, koja je diplomirala Dokumentarnu fotografiju i fotonovinarstvo u New Yorku.

Bogat je i popratni program, bit će prikazani vrhunski filmovi iz europske kinematografije “Kad otvorim oči“ i “Cvijeće“. Od idućeg utorka bit će izložbe fotografija na pet lokacija u gradu i to ona Marka Vrdoljaka “Skrivene tajne Brijuna”, izložba fotografija nastalih na FDM-u proteklih godina, sa dvaju natječaja, “Volim svoju županiju“ i “Europa okom mladih“., te izložba grupe “Existence" šest fotografa iz Nizozemske pod nazivom "Connecting nature and mankind.”

PickUp Music Festival (24. i 25.) bit će na Starom gradu Dubovac i u Arboretumu, s TBF-om kao najzvučnijim imenom.

Svečanost otvorenja FDM bit će u ponedjeljak u Starom gradu Dubovcu sa šezdesetak sudionika, a oni će zajedno s publikom moći (besplatno) uživati u točkama stand up komičara Studija Smijeha Domagoja Pintarića i Nikole Silića, nakon čega će uslijediti koncert mladih karlovačkih glazbenika.

(Hina) xvhor yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙