FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OI Rio - Zlato Britancu Clarkeu, srebro Slovencu Kauzeru

Autor: Gordan Gabrovec

RIO DE JANEIRO, 10. kolovoza 2016. (Hina) - Britanski 23-godišnji kajakaš Joseph Clarke osvojio je u srijedu zlatnu olimpijsku medalju u kajaku jednosjedu, za 23 stotinke nadmašivši u finalnoj vožnji 32-godišnjeg Slovenca Petera Kauzera koji je stigao do svog prvog olimpijskog odličja.

Clarkeu je to prvo veliko pojedinačno odličje, do kojeg je stigao bez pogreške odveslavši finalnu utrku. Kaznenih sekundi nije imao ni bivši dvostruki svjetski prvak Slovenac Peter Kauzer koji je u Londonu nosio zastavu svoje zemlje na svečanom otvaranju i bio u najužem krugu favorita za zlato. No, prije četiri godine je u finalu bio tek šesti. U Rio de Janeiru zlato mu je pobjeglo za samo 23 stotinke.

Da nije pogriješio na 13. vratima i zaradio dvije kaznene sekunde, aktualni svjetski prvak Čeh Jiri Prskavec postao bi i olimpijskim pobjednikom, jer je bez kazne bio sekundu i pol brži od pobjednika. Ovako je morao biti sretan što je stigao do najniže stube pobjedničkog postolja, jer je njegovo ukupno vrijeme za samo tri stotinke bilo bolje od onog koje je imao četvrtoplasirani Nijemac Hannes Aigner, brončani iz Londona 2012. 

Kajak jednosjed, slalom - finale:
 1. Joseph Clarke (VB)        88.53 sekundi
 2. Peter Kauzer (Slo)        88.70
 3. Jiri Prskavec (Češ)       88.99
 4. Hannes Aigner (Njem)      89.02
 5. Jakub Grigar (Slk)        89.43
 6. Pedro Da Silva (Bra)      91.54
 7. Giovanni De Gennaro (Ita) 91.77
 8. Sebastien Combot (Fra)    92.55
 9. Pavel Eigel (Rus)         92.62
10. Mike Dawson (NZ)          93.07

(Hina) xggab yggab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙