FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ESI: Dva veslačka zlata i srebro za Zagreb, bronca za četverac Splita

Autor: Gordan Gabrovec

ZAGREB, 14. srpnja 2016. (Hina) - Braća Luka i Vedran Radonić u lakom dvojcu osvojili su prvo zlatno odličje za zagrebačko sveučilište na veslačkim natjecanjima 3. Europskih sveučilišnih igara, a pritom su pobijedili kolege Luku Papa i Dominika Šutala, dok su se zlatom u dvojcu okitile i Marcela Milošević i Valentina Pejić.

Veslajući za zagrebačko sveučilište braća Luka i Vedran Radonić (6:39.76) osvojili su u četvrtak zlatno odličje u konkurenciji lakih dvojaca na Europskim sveučilišnim igrama, a do srebra su doveslali njihovi kolege Luka Pap i Dominik Šutalo (6:44.15). Brončano odličje osvojili su Britanci Franklin Hamilton i Simon Williamson članovi Sveučilišta Reading.

Četverac bez kormilara splitskog sveučilišta (Toni Čavka, Ivo Bonacin, Antonio Čoga, Zvonimir Batinić) doveslao je do bronce (6:28.76) u vrlo izjednačnoj borbi s posadom Tehnološkog instituta iz Karlsruhea (6:24.96) i srebrnim sveučilištem iz Newcastlea (6:26.76). 

Četverac skulera splitskog sveučilišta (Ivan Županović, Tomislav Pribudić, Pave Kuzmanić i Jakov Bumbak) osvojio je četvrto mjesto (6:47.74) iza posada sveučilišta Bremen (6:10.83), sveučilišta Durham (6:14.42) i sveučilišta Loughborough (6:15.22).

U konkurenciji veslačica Marcela Milošević i Valentina Pejić (7:11.96) bile su najbrže među dvojcima i donijele još jedno zlato Sveučilištu Zagreb. Hrvatske veslačice su bile brže od bjeloruskog dvojca Staraselec - Piharava (7:19.81) s Bjeloruskog fakulteta za fizičku kulturu te Austrijanki Hirtenlehner i Schoenthaler (7:29.06) s bečkog sveučilišta.

Osmerac zagrebačkog sveučilišta (Ana Katušin, Ela Gračan, Ana Jovanović, Dora Šegović, Lena Suzić, Kristina Vitaljić, Ena Gutić, Dora Dragičević) bio je peti (7:05.83), dok su najbrže bile veslačice sveučilišta Oxford Brookes (6:38.83).

(Hina) xggab yggab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙