FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za izgradnju studentskog paviljona

Autor: Igor Vučković

OSIJEK, 12. srpnja 2016. (Hina) - Predstavnici osječkog Sveučilišta, Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova te Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i EU projekata potpisali su u utorak ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava  za projekt "Izgradnja zgrade, infrastrukture i okoliša studentskog paviljona u sveučilišnom kampusu u Osijeku".

Sredstva su dodijeljena u sklopu poziva na dostavu projektnih prijedloga za unaprjeđenje i proširenje infrastrukture smještaja za studente u nepovoljnom položaju,  u okviru Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija 2014."

Projektom, vrijednim 174,3 milijuna kuna, koji se u cijelosti financira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, planira se izgradnja zgrade studentskog paviljona u osječkom sveučilišnom kampusu, koja će omogućiti će smještaj za 796 studenata. Time će se, uz postojeći kapacitet od 669 mjesta, omogućiti smještaj za ukupno 1465 studenata osječkoga Sveučilišta.

Tehnički ministar regionalnog razvoja i EU fondova Tomislav Tolušić rekao je kako je ovo sedmi ugovor koji se potpisuje za obnovu i izgradnju studentskih domova i jedan od najvećh u zadnje vrijeme, što je, napomenuo je, Slavonija definitivno zaslužila.

Ocijenio je kako bi situacija u Osijeku i Slavoniji bila puno teža da nema osječkoga Sveučilišta te pohvalio projektni tim jer je od prijave projekta do dana potpisivanja ugovora prošlo samo 76 dana.  

Rektor osječkog Sveučilišta Željko Turkalj istaknuo je kako se tim projektom otvara novo poglavlje u poboljšanju studentskog standarda, a Sveučilište se približava standardu EU, gdje se za studente osigurava 10 posto smještajnih kapacitieta u odnosu na broj upisanih studenata, jer će se izgradnjom ovoga paviljona doći do postotka od  8,5 posto.

Početak izgradnje paviljona očekuje se krajem godine, a rok za završetak je tri godine.

Podsjetio je da je u tijeku priprema obnove starog studentskog doma, što se također financira sredstvima EU fondova, a do kraja ove ili početkom iduće godine očekuje se početak arheoloških istraživanja na lokacijama u kampusu na kojima je predviđena izgradnja novih zgrada Elektrotehničkog, Prehrambeno-tehnološkog, Pravnog i Ekonomskog fakulteta.

Za sedam do 10 godina planiramo da se gotovo cijelo Sveučilište smjesti u kampusu, u suvremenim objektima, što će uz kvalitetan kadar osigurati brži i kvalitetniji razvoj osječkoga Sveučilišta, poručio je Turkalj.

Tijekom posjeta Osijeku ministar Tolušić obići će radove na obnovi zgrade osječkog Županijskoga suda.

(Hina) xivuc yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙