FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zajednička promidžba turističkih potencijala i kulturne baštine jadranske regije

Autor: Zoran Krešić

MOSTAR, 7. srpnja 2016. (Hina) - Predstavnici razvojnih agencija iz pet zemalja Jadransko-jonske regije, uključujući Hrvatsku, najavili su u četvrtak u Mostaru snažniju promidžbu zajedničke turističke ponude i kulturne baštine korištenjem fondove Europske unije, s kojima je već realizirano pet projekata na području Jadransko-jonske regije u okviru projekta Adriawealth.

  Na dvodnevnoj radionici, održanoj u Mostaru, predstavljeni su projekti realizirani u Hrvatskoj, BiH, Sloveniji, Italiji i Albaniji korištenjem predpristupnih fondova Europske unije (IPA), a posebno važnim ocijenjena je promidžba mediteranskog zaleđa.

‘’Izradili smo tridesetak tematskih staza za različite namjene - biciklističke, planinarske, konjičke, avanturističke, pješačke...U okolišu staza istražili smo, opisali i predstavili kulturnu, prirodnu i gastro baštinu’’, rekao je pomoćnik ravnatelja Regionalne razvojne agencije RERA iz Hrvatske Srećko Radnić.
Po njegovim riječima, staze na Mediteranu uređene su u sklopu projekta Medpaths, kako bi se predstavilo bogatstvo mediteranskog zaleđa.
Direktor Hercegovačke razvojne agencije (HERAG) Ivan Jelčić istaknuo je, na konferenciji za novinare u Mostaru, kako je AdriaWealth dobar početak i prigoda za promidžbu turističkog bogatstva BiH, koja je u suradnji sa Slovenijom realizirala projekat 'RoofofRock', promocije krševitih područja.

Aktivnost na projektu AdriaWealth, koja je trajala šest mjeseci, po riječima voditelja projekta Lina Manosperte poticaj je za državnike, gospodarstvenike i turističke djelatnike da rade na promociji i očuvanju kulturne baštine.

''Projekt je veoma jednostavan, a sam cilj je napraviti pet konvencija u pet različitih zemalja kako bi imali mrežu koja bi potaknula nove aktivnosti kada je u pitanju realizacija IPA projekata'', rekao je Manosperta i dodao kako su sredstva za realizaciju budućih aktivnosti osigurani iz fondova Europske komisije.

 

(Hina) xzkre ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙