FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZFF objavio natječaje za prijavu filmova

Autor: Duška Gerić Koren

ZAGREB, 29. lipnja 2016. (Hina) - Četrnaesto izdanje Zagreb Film Festivala održat će se od 12. do 20. studenoga, a trenutačno su u tijeku natječaji za prijavu filmova za natjecateljski program Festivala - za međunarodnu konkurenciju rok prijave je 25. kolovoza, a za program Kockice 26. rujna.

 Natjecateljski program uključuje, kao i dosad, debitantske (prve i druge) dugometražne i kratkometražne igrane filmove. Hrvatski autori i autorice filmove u trajanju do 30 minuta mogu prijaviti u natjecateljski program Kockice, a pravilnik i online prijavnica dostupni su na službenoj internetskoj stranici Festivala www.zff.hr, priopćili su organizatori festivala.

 Festival će se i ove godine održati na uobičajenim lokacijama poput kina Europa i Tuškanac te Zagrebačkog plesnog centra.

 ZFF je od samog početka programski usmjeren predstavljanju i promociji debitantskih filmova i novih autora. U glavnom festivalskom programu dosad su se natjecali redatelji poput Antona Corbijna, Stevea McQueena, Radua Judea, Xaviera Dolana i Andreja Zvjaginceva. Natjecateljski program Kockica najavio je i širu publiku upoznao s brojnim novim imenima na domaćoj filmskoj sceni koja su poslije prepoznata i na međunarodnoj festivalskoj sceni, kao što su Hana Jušić, Ivan Sikavica, Sonja Tarokić, Tin Žanić, i Daria Blažević.

 Organizatori Festivala ističu da će i ove godine uz glavni natjecateljski program publika moći pratiti popratne filmske programe (Velikih 5, Ponovno s nama, Moj prvi film), a program Industrija, posvećen edukativnim i praktičnim sadržajima, predstavit će niz radionica, predavanja, panela i drugih sadržaja namijenjenih filmskim profesionalcima. U sklopu Industrije održat će se i 5. izdanje radionice Moj prvi scenarij, namijenjene filmašima koji pripremaju scenarij za svoj prvi dugometražni film. Natječaj za ovogodišnju radionicu traje do 15. srpnja, a informacije vezane uz postupak prijave mogu se pronaći na linku: http://bit.ly/1O2wDcv.

(Hina) xpp ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙