FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTS: Petrokemija d.d. - Remont i kredit HBOR za investiciju

Autor: Orhideja Štrk

Kutina (HinaOTS) - Petrokemija, d.d. tvornica gnojiva, Aleja Vukovar 4, 44320 Kutina, MBS 080004355, OIB 24503685008, u skladu s odredbama Zakona o tržištu kapitala i Pravilima Zagrebačke objavljuje sljedeće priopćenje:

Petrokemija d.d. obaviti će remont svojih postrojenja za proizvodnju mineralnih gnojiva, po obimu radova jedan od većih u posljednjih nekoliko godina. Remont započinje danas, 27. lipnja 2016. obustavom rada postrojenja UREA 2, a zatim će 1. srpnja 2016. biti zaustavljena i ostala proizvodna postrojenja. Radovi će se odvijati tijekom srpnja, a ponovni start postrojenja Amonijak planira se za 1. kolovoza 2016. nakon čega će uslijediti start i ostalih postrojenja. 

Tijekom remonta realizirati će se investicija „Mjera M7“ na postrojenju UREA, čime će se postići značajno poboljšanje ekološkog standarda u smislu smanjenja onečišćenja otpadnih voda.

U cilju poboljšanja energetske učinkovitosti Petrokemija d.d. financira i izgradnju visokotlačnog plinovoda od PMRS Kutina 1 do tvorničkog kruga (podzemni cjevovod) i dalje do Postrojenja za proizvodnju amonijaka (nadzemni cjevovod). Vrijednost investicije je 45 milijuna kuna, a većim dijelom financirana je putem Hrvatske banke za obnovu i razvitak iz Programa „Kreditiranje projekata zaštite okoliša, energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije“.

U tekućem razdoblju osigurane su dovoljne količine zaliha mineralnih gnojiva,  kako bi se zadovoljila predviđena potražnja na domaćem i inozemnom tržištu. 

Napomena o izvoru:
Petrokemija d.d. Kutina
tel 044 647 270
fax 044 680 882
e-mail: uprava@petrokemija.hr
web: www.petrokemija.hr
- end - -

(HinaOTS)

An unhandled error has occurred. Reload 🗙